Nieuwe beelden onthullen impact brand motormuseum Timmelsjoch

We scheppen er geen genoegen in je deze beelden/video’s te tonen. Kijken naar wat de vreselijke brand heeft aangericht in het motormuseum Timmelsjoch is als staren naar je laatste motor voordat-ie de straat uitrijdt.

Gebouwd van hout

Het Top Mountain Crosspoint Museum was de thuisbasis van in totaal 230 historische en soms onbetaalbare uitingen van motorkunst uit de jaren die teruggaan tot dicht bij de uitvinding van de motorfiets. Voor wie het gemist heeft: Het museum brandde 10 dagen geleden volledig af met inbegrip van alles wat er aan motoren en auto’s – 230 in getal – stond geëxposeerd. De structuur van het gebouw was hoofdzakelijk gebouwd uit hout.

Motormuseum Timmelsjoch in de brand

Karol Burger plaatste onlangs een video op zijn Facebook-pagina waarin hij langs de wrakstukken wandelt. Wat ooit prachtige, originele motorfietsen waren uit alle decennia zijn nu niets meer dan stapels verkoold schroot en door de hitte van de brand verbogen onderdelen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?