maandag 24 juni 2024

Nieuw in Europa: Mitt 530TT Adventure

Mitt is een Europese motormerk met veel klanten in Spanje en Portugal. Het merk is lange tijd populair bij beginnende rijders vanwege zijn betaalbare instaptweewielers. Het bedrijf kan de prijzen laag houden door zijn producten uit te besteden aan Chinese producenten en ze vervolgens in Europa te verkopen.

Dat veel Chinese motorfietsfabrikanten steeds betere waar leveren, is zo onderhand wel bekend. Dus het is geen wonder dat niet-Chinese merken er hun motorfietsen deels of geheel laten bouwen. Mitt bijvoorbeeld speelt er ook op in. Die laten in China een nieuwe adventure bike bouwen en die onthullen ze in Europa. Zo hopen al in 2023 te kunnen concurreren met enkele van de meer gevestigde spelers in het lichte ‘adv-segment’.

Wie is zijn motor vergeten in de trein?

De 530TT Adventure is het grootste en krachtigste model in het assortiment tot nu toe. De motorfiets heeft een 476cc-paralleltwin (Honda)blok dat 47,5 pk en 42,7 Nm aan koppel levert. Het valt nog te bezien of de 530TT een soortgelijke 180-graden krukas krijgt als die van de Honda CB500X, of een modernere 270- of 360-graden krukas met een ongelijke ontstekingsvolgorde.

Afgezien van de prestaties heeft de Mitt 530TT alle onderdelen die je verwacht in een competente, maar beginnersvriendelijke ADV-motorfiets. Om te beginnen wordt afgezien van dure elektronica zoals tractiecontrole en meerdere rijmodi, ten gunste van eenvoudige ABS op de dubbele schijfremmen voor en de enkele schijfrem achter. Mitt heeft de 530TT uitgerust met instelbare voor- en achtervering, met een omgekeerde voorvork voor en een centraal geplaatste monoshock achter. En de 530TT rolt op gespaakte wielen met dual-purpose banden.

Mitt heeft complete led-verlichting, een verstelbaar windscherm, een enorm tft-scherm in full-color, valbeugels en een radiatorbeschermer toegevoegd, om de motorfiets een uitgebreide reeks technische voorzieningen te geven. Hij is ook voorzien van een volledige set koffers, bestaande uit metalen zijkoffers en een topkoffer. De Mitt 530TT Adventure, die in 2023 op de Europese markt zal verschijnen, kost 7.095 euro (zonder BPM et cet).

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen