vrijdag 29 maart 2024

Nieuw: Michelin Road 5 GT

Kilometervreters opgelet; Michael heeft de Road 5 GT gepresenteerd. Hey, kennen we die niet al? Ja en nee. De Road 5  wel, maar de toevoeging GT is niet zomaar er achter gezet. Om zoveel mogelijk te voldoen aan de verwachtingen van deze behoorlijk veeleisende motorrijders, spelen de prestaties op met name nat wegdek en de stabiliteit en een goed remvermogen een belangrijke rol. Dat geldt uiteraard voor elke band, maar toch is het nu anders bij deze GT. Waarom?

Vulcanisatiemallen

De Road 5 GT is, zo meldt het persbericht, namelijk tot stand gekomen dankzij een additieve productietechnologie met metaal. Daarmee kunnen geavanceerde vulcanisatiemallen worden gemaakt. Het resultaat: lamellen die zich verder ontwikkelen en Michelin XST Evo worden genoemd. Naarmate ze meer kilometers hebben gereden, worden de groeven van het loopvlak breder zodat de band een grotere groef/loopvlakverhouding krijgt. Zo behoudt de band, bij het slijten, zijn vermogen om water af te voeren.

Beschikbare afmetingen

Voor
120/70 ZR 17 (58W) TL
120/70 ZR 18 (59W) TL

Achter
170/60 ZR 17 (72W) TL
180/55 ZR 17 (73W) TL
190/50 ZR 17 (73W) TL
190/55 ZR 17 (75W) TL

Surf voor prijzen naar www.michelin.nl/motorbike/home-motor.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen