13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Nieuw motormerk in Nederland

Het Portugese AJP, geesteskind van veelvoudig Portugees endurokampioen Antonio Pinto, komt in 2015 naar Nederland. Motor Import Nederland gaat diverse AJP-modellen importeren. 

Hoewel AJP vooral naam heeft gemaakt in het lichte enduro-segment werkt het merk momenteel aan de hierboven afgebeelde PR7. Een grote enduromotor met Yamaha’s eencilinder uit de XT660Z Ténéré (testverslag). Naar verwachting wordt de PR7 eind dit jaar in productievorm gepresenteerd om in 2016 echt op de markt te verschijnen.

Verder heeft AJP veel lichte enduromotoren in de aanbieding die binnen het A1- en A2-rijbewijs vallen. Het merk omschrijft het zelf als recreatieve enduro’s en supermoto’s die qua prijsvoering competititief zijn. De motorblokken zijn van Zongshen (levert onder andere onderdelen en motorblokken aan de Piaggio-groep en Harley-Davidson) maar de frames zijn van AJP zelf. De vering op de meeste modellen is van Sachs.

 De in 2015 beschikbare modelseries zijn de PR3, PR4 en PR5, die allen in meerdere uitvoeringen (enduro, supermotor) en met diverse motorblokken te verkrijgen zijn. Een overzicht vind je hier op de website van de importeur. De modellen staan nog niet in onze motorbase maar daar komt gauw verandering in.

Deze importeur, Motor Import Nederland, is vorig jaar opgestart en nu op zoek naar motorzaken die AJP-dealer willen worden. 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen