Nieuwe Kawasaki Ninja ZX-6R 2021

In afwachting van de zes nieuwe modellen die voor november zijn beloofd, komt uit de USA de 2021 ZX-6R aanwaaien.

Enkele dagen geleden kondigde Kawasaki aan dat het op 23 november zes nieuwe producten zal onthullen. We hebben enkele aannames gedaan op basis van de summiere informatie en de witte vlekken. Potentiële opties: Z900, Ninja 1000SX, Vulcan S en de 650 serie. Het staat vast dat er een nieuwe editie van de supersport ZX-10R komt, terwijl we eerder al de nieuwe Versys 1000 met Showa Skyhook-vering lieten zien. Die werd in Japan onthuld.

Aan het rijtje kunnen we de ZX-6R toevoegen, die we eerder al aankondigden als de KRT Edition inclusief nieuw kleurenschema voor de standaard ZX-6R. Beide modellen werden deze zomer in Japan werd gepresenteerd. Beide modellen komen voor op de lijst van Kawasaki 2021-modellen die straks in de VS te koop zijn. Dus mag je aannemen dat ze ook in Europa verkrijgbaar zullen zijn.

De KRT-versie is precies de versie die in Japan is gelanceerd en onderscheidt zich van de huidige versie door een ander kleurenschema en nieuwe graphics. Onderaan de kuip zijn meer witte en rode kleuren aanwezig, terwijl de kuip zelf zwart is met een rode bies die het profiel van de motor volgt tot aan de achterzijde. De voorzijde van de kuip is groen, evenals  het voorspatbord en de stalen tank.

Naast de kleuren Pearl Crystal White/Pearl Storm Grey kun je de ZX-6R ook in het nieuwe tweekleurige Pearl Nightshade Teal / Metallic Spark Black aanschaffen.

Technisch gezien is er geen nieuws te melden, alleen Euro5 zou nog een beperking kunnen zijn. De 636cc viercilinder levert 130pk bij 13.500 tpm (wat oploopt tot 136 met opbouwende luchtdruk via de airbox); het maximum koppel is 69,6 Nm bij 11.000 tpm.

Vooralsnog blijft de Zx-6R in de USA, de Kawasaki voldoet immers niet aan Euro5.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?