maandag 27 maart 2023

Dit mag je komend sportweekeinde echt niet missen #WK41

Doordat corona alles op de kop gezet heeft, is er voorlopig geen weekeinde zonder motorsport. Je mist dus zomaar iets en daarom kijken wij elke donderdag vooruit naar wat je mag verwachten.

Go Bo!

Het meest benieuwd ben ik naar NTS RW Racing GP op Le Mans. Na de Moto2-race van Barcelona waren zowel Bo Bendsneyder als teammanager Jarno Janssen er van overtuigd dat met een betere kwalificatie en betere start WK-punten mogelijk waren. Dit is natuurlijk een verhaal dat je na elk raceweekeinde wel hoort bij een team, en bij meestal wel een stuk of tien, maar ik geloof ze ditmaal wel. Misano II ging al beter en op vrijdag stonden ze er in Spanje echt bij.

Of het weer gaat helpen, is nog de vraag. Op vrijdag wordt heel veel regen verwacht. Op zaterdag wordt heel veel regen verwacht. Op zondag wordt heel veel regen verwacht. Kortom, het lijkt Magny-Cours 2.0 te worden en dan wordt Le Mans een loterij vanwege een discutabel gripniveau als het nat is. In combinatie met lage temperaturen kun je op je klompen aanvoelen dat heel veel rijders gaan klagen dat er midden oktober nog gereden wordt op Le Mans. Daar hebben ze nu alvast een punt, al kun je enkel corona daar de schuld van geven en inmiddels weten we dat COVID-19 zich daar helemaal niets van aantrekt.

Crossen in een winkelcentrum

Komend weekeinde rijdt de MXGP. Alweer! Ja, echt. Hoe die crossers het volhouden snap ik echt niet. Zeker niet als je weet dat er daarna drie GP’s in Lommel op het programma staan. Drie keer diep zand! Maar eerst is Spanje aan de beurt, waar gereden gaat worden in een soort winkelcentrum, intu Xanadú in Arroyomolinos (succes commentatoren!), vlakbij Madrid. Een best winkelcentrum met meer dan 220 winkels, heel veel eetgelegenheden en een grote bioscoop. Ik ben benieuwd wat dat gaat geven.

OW CUP live op YouTube

In eigen lang vinden zaterdag de OW Cup Finaleraces plaats op het TT Circuit Assen en dat kun jij live volgen vanaf je bank. Ruim 30 mensen, en 9 camera’s, zijn zaterdag namelijk druk met het realiseren van een heuse livestream. Die stream is vanaf 12.00 uur te volgen via https://youtu.be/E8LNNKlMSAo. Knap werk van Hennie Lentink en de rest van de organisatie.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image