13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

“Nieuwe app: je reisgids mee in je telefoon!”

De Nederlandse start-up Favoroute lanceert meer dan 250 digitale reisgidsen in de App Store. Het zijn bijzondere reisgidsen geschreven door meer dan 150 reisbloggers, -journalisten en locals met elk een eigen reisstijl en expertise: van backpacken tot luxury travel. De reisgidsen zijn persoonlijk, interactief, altijd up-to-date en nu heel handig te downloaden als app.

Van Toronto tot Timboektoe

Reizigers die op zoek zijn naar unieke plekken, zijn bij Favoroute – de marktplaats voor digitale reisgidsen – aan het juiste adres. “Wij brengen reizigers met onze digitale reisgidsen naar ‘geheime’ plekken over de hele wereld. Door de unieke ervaringen van gespecialiseerde reisbloggers te bundelen en te ontsluiten op ons platform, wordt het voor de reiziger heel eenvoudig een reisgids op maat te vinden,” aldus Frederieke Wolter, founder van Favoroute.

Altijd de nieuwste adressen en ook zonder WIFI beschikbaar

Voor een gesloten restaurant staan met je verouderde papieren reisgids in de hand is verleden tijd. De reisbloggers en -journalisten houden de digitale Favoroute reisgidsen up-to-date. In de reisgids, die als app op de telefoon kan downloaden, zijn routes, accommodaties, een ‘where to go lijstje’ per dag en de verborgen parels te vinden. Ook zonder internetverbinding kan de reisgids gebruikt worden. De reisgids apps zijn wereldwijd verkrijgbaar in de App Store en zijn zeer licht van gewicht in vergelijking met de traditionele reisgids. Stukken functioneler en beter voor het milieu dus!

Eerste platform voor persoonlijke reisgidsen

De geprinte traditionele reisgids wordt steeds minder populair. Dit komt niet doordat er minder gereisd wordt, maar wel omdat de reiziger op zoek is naar een andere vorm van informatie. De moderne reiziger verwacht steeds meer reiservaring die is toegespitst op zijn persoonlijke voorkeuren en één die altijd accuraat is. Dit verklaart het succes van reisblogs; een persoonlijke aanbeveling van een schrijver waar de reiziger zich mee kan identificeren. Favoroute speelt hier op in door juist deze schrijvers op één platform bij elkaar te brengen om hun kennis te delen en te vermarkten. 

Jeannette van Mullem, aangesloten bij het Favoroute netwerk en blogger van Pure! Food Travel, legt uit waarom zij samenwerkt met Favoroute: “Met de reisgidsen van Favoroute heb ik een verlenging gevonden van mijn blog; naast het inspireren van mensen om naar een bepaalde bestemming toe te gaan en puur te eten, kan ik hen nu ook op locatie naar de beste plekken brengen met mijn geschreven reisgids. Omdat ik een deel van de omzet ontvang per verkochte reisgids app, is het schrijven van reisgidsen nu leuker en aantrekkelijker!”

OVER FAVOROUTE

Favoroute is in 2013 opgericht door Frederieke Wolter, een entrepreneur en ervaren reiziger die als missie heeft om reizigers naar onverwachte plekken te brengen. Inmiddels bestaat Favoroute uit een 8 koppig team, die met dezelfde passie en inzet er aan werken om Favoroute een wereldwijd succes te maken. Het Favoroute netwerk bestaat uit meer dan 150 internationale reisschrijvers die de eerste 250 unieke reisgidsen hebben geschreven. Favoroute verwacht aan het einde van het jaar 1.000 reisgidsen in verkoop te hebben. De reisgidsen zijn online te vinden, via de App Store (iOS) te downloaden en binnenkort ook in Android beschikbaar.   

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen