Nieuwe Beta’s

Hij zal ongetwijfeld snel grondig aan de tand gevoeld worden in Nederlandse grootste motormagazine, maar voor nu moeten we het nog even doen met de persmap. Een echte straf is dat niet want het gaat hier om Beta’s gloednieuwe RR 350 4T, de tweede in eigen huis ontwikkelde crosser van het Italiaanse merk. Met de 350 wil Beta het gat tussen de 250cc en 450cc overbruggen. Naar eigen zeggen was dit echter niet een kwestie van een 250 opboren of een 450 voorzien van een kleinere zuiger, de motor moest daadwerkelijk het beste van deze twee combineren.

Nu is het resultaat klaar om aan het publiek getoond te worden. Ons oordeel? Geslaagd, cum laude. We kunnen dan ook niet wachten het zelf eens uit te proberen. Maar dit is nog niet alles wat Beta ons in de Jaarbeurs te melden had. Naast de ‘gewone’ RR enduro is er ook gelijk de Factory uitvoering, volledig volgehangen met speciale onderdelen, waarvan een volledig titanium Arrow uitlaatsysteem, licht hogere compressie, geanodiseerde pluggen en doppen, 50 mm Marzocchi en een instelbare mapping nog slechts het begin zijn. 2011 ziet er goed uit voor Beta! De standaard 350 is leverbaar vanaf maart, de Factory volgt snel daarna.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.