Nieuwe BMW R1300GS gespot

BWM herziet de R1250GS Adventure. Z’n opvolger, de R1300GS, is al tijdens eerste tests gespot.

Het nieuwe model is nog steeds zwaar gecamoufleerd. De voorkant, de tank en de zijkanten waren voorzien van dummy’s en in zwart geschilderd, om de werkelijke vorm te verhullen. De motorfiets ziet er echter een stuk compacter uit dan het vorige model. Ondanks de camouflage, zie je een sterk gewijzigde voorkant. De koplamp is verder naar voren verplaatst, waardoor hij wat meer deel uitmaakt van de kenmerkende snavel. Het a-symmetrische koplampontwerp lijkt te zijn verlaten. Daarboven is nu een kleine vrije ruimte, die zeker plaats zal bieden aan de radarsensor voor de automatische cruise control.

Strikt gelimiteerde BMW S1000RR Isle of Man Edition

Voor de nodige motorkoeling wordt gezorgd door twee radiatoren die aan weerszijden achter de kunststof kuip uitsteken. Je kunt nog niet veel zien van het nieuwe frame en de achterbrug, want die zijn bedekt met plastic panelen. Ook het blok was verborgen achter een scherm. Aangezien dat ook geen probleem lijkt te zijn voor de cilinderkoppen, lijkt het blok alleen vloeistofgekoeld te zijn en niet lucht/vloeistofgekoeld zoals nu op de R1250GS. De achterdemper is kleiner dan bij het vorige model, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te blijven.

Je moet nog even geduld hebben tot de presentatie. Een presentatie wordt niet voor eind 2022 verwacht.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?