vrijdag 23 februari 2024

Nieuwe Honda Transalp 750: de eerste foto’s

De eerste spionagefoto’s van de nieuwe Honda Transalp 750 zijn gearriveerd. Het materiaal is openbaar gemaakt door de Zwitserse collega’s van Actumoto. De nieuwe Japanse allrounder is betrapt in de Alpen, tijdens de video-opname van de promotiecampagne gewijd aan de lancering.

Uit de gepubliceerde foto valt meteen op dat de vormen niet zijn geïnspireerd op die van de Africa Twin, maar hoekige lijnen en een langgerekte koplamp vertonen. De kleurstelling en grafische vormgeving zijn daarentegen duidelijk een echo van de combinaties van de Transalp uit de jaren ’80.

Aan de voorkant vinden we een 21″ voorwiel, met spaakvelgen en een upside-down vork: de motorfiets heeft dus een offroad karakter. Aan de achterzijde zit daarentegen vermoedelijk een 18″ wiel, met een aluminium achterbrug en een bagagerek dat ook handige handgrepen voor de passagier bevat.

Ook opvallend is de flitsende aluminium motorbeschermplaat en een buizenframe om de motor te beschermen. De motor wordt verondersteld een 750cc-tweecilinder, die ongeveer 80 pk kan leveren.

Na deze opnamen kunnen we veilig uitgaan van een onmiddellijke presentatie van de nieuwe Honda Transalp 750: we kunnen hem dus verwachten in Milaan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen