zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

De korte maar indrukwekkende geschiedenis van Flying Merkel

Het Amerikaanse motormerk Flying Merkel, met een korte maar indrukwekkende geschiedenis, werd opgericht door Joseph (Joe) Merkel. Merkel was een self-made monteur en werktuigbouwkundige. In 1902 begon hij als fietsfabrikant, maar bouwde als snel eencilindermotoren met als merknaam ‘The Merkel’. In de paar jaar van zijn bestaan groeide The Flying Merkel uit tot een legende en behoorde het merk tot de meest innovatieve van de (pionierende) motorfietsfabrikanten. Joe Merke...

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je bovenaan de website inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen