donderdag 28 maart 2024

Nieuwe Honda Transalp, het gerucht wordt wel heel sterk

Honda heeft de naam XL750 Transalp geregistreerd bij de Japanse homologatie-autoriteit. Het moet slechts een kwestie van tijd zijn, want de geruchten over de terugkeer van de allrounder worden steeds hardnekkiger. Waarschijnlijk is de vertraging te wijten aan het wereldwijde probleem van onvoldoende bevoorrading. Dat heeft in de afgelopen maanden de productietijden van verschillende industrieën internationaal beïnvloed.

Naast de nieuwe Honda Hornet, die al op de laatste Eicma werd aangekondigd, zou er dus ook een nieuwe Transalp komen, uitgerust met dezelfde 750cc-paralleltwin.

Werkt Honda aan nieuwe Transalp 750?

De Japanse allrounder zou dus afstand doen van de oude 700cc V-twin ten gunste van een moderne tweecilinder van ongeveer 80 pk. De Transalp zou worden uitgerust met een 21″ voorwiel met spaakwielen, waardoor hij de concurrentie kan aangaan met de Aprilia Tuareg 660 en de Yamaha Ténéré 700.

Aanwijzingen over het uiterlijk zijn nog niet bekend. Te oordelen naar de silhouetten van de motorfiets op het web, wordt verwacht dat de nieuwe Transalp de sterke lijnen van de Africa Twin 1100 zal volgen. Naast de Hornet en de Transalp kunnen we meer nieuwe Honda’s verwachten; de Hawk 75, een neo-klassieker en de CBR750R, een sportmotor. Het viertal wordt aangedreven door hetzelfde tweecilinderblok, verschillend geconfigureerd natuurlijk

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen