Nieuwe KTM Adventure gespot

Na onder andere Triumph zet ook KTM de aanval op het verkoopsucces van de BMW R1200GS (Adventure) in. Volgend jaar komt het Oostenrijkse merk volgens onze Engelse collega´s van Motor Cycle News met een nieuwe Adventure. De 1290cc V-twin moet een maximaal vermogen hebben van rond de 130 pk, zo´n twintig meer dan die van de huidige GS.

De nieuwe KTM werd gespot door een lezer op de Canarische Eilanden. Volgens die lezer, luisterend naar de naam Colin Crewther, was de Adventure vrij provisorisch in elkaar geknutseld. Daarnaast hing er vanzelfsprekend allemaal meetapparatuur aan.

Normaal is het altijd maar de vraag wat het verhaal achter de foto is. In dit geval is dat gelukkig zeer duidelijk want KTM productmanager Jorg Schuller liet Motor Cycle News het volgende weten: “Dit is inderdaad één van onze prototypes. We werken aan veel nieuwe modellen en daarvan is deze Adventure er eentje. In 2013 komen inderdaad twee nieuwe Adventure’s op de markt.”

Bekijk hier de foto’s. Meer nieuws volgt snel maar ga er maar vanuit dat er ook een soort van KTM Adventure ‘Adventure’, zoals de GS Adventure, op de markt komt.

Foto: KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?