zondag 21 april 2024

Nieuwe KTM Adventure gespot

Na onder andere Triumph zet ook KTM de aanval op het verkoopsucces van de BMW R1200GS (Adventure) in. Volgend jaar komt het Oostenrijkse merk volgens onze Engelse collega´s van Motor Cycle News met een nieuwe Adventure. De 1290cc V-twin moet een maximaal vermogen hebben van rond de 130 pk, zo´n twintig meer dan die van de huidige GS.

De nieuwe KTM werd gespot door een lezer op de Canarische Eilanden. Volgens die lezer, luisterend naar de naam Colin Crewther, was de Adventure vrij provisorisch in elkaar geknutseld. Daarnaast hing er vanzelfsprekend allemaal meetapparatuur aan.

Normaal is het altijd maar de vraag wat het verhaal achter de foto is. In dit geval is dat gelukkig zeer duidelijk want KTM productmanager Jorg Schuller liet Motor Cycle News het volgende weten: “Dit is inderdaad één van onze prototypes. We werken aan veel nieuwe modellen en daarvan is deze Adventure er eentje. In 2013 komen inderdaad twee nieuwe Adventure’s op de markt.”

Bekijk hier de foto’s. Meer nieuws volgt snel maar ga er maar vanuit dat er ook een soort van KTM Adventure ‘Adventure’, zoals de GS Adventure, op de markt komt.

Foto: KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen