Nieuwe LT op de markt

Goed nieuws voor mensen met alleen aan autorijbewijs. De Gilera Fuoco 500 is per direct ook beschikbaar in een LT-versie. De recent gewijzigde rijbewijsregelgeving in Nederland heeft gelukkig nauwelijks invloed op die opvallende status van dit type voertuig.

Rijbewijs B-bezitters die hun roze papiertje vóór 19 januari 2013 hebben behaald, mogen de nieuwe Gilera Fuoco 500 i.e. LT namelijk gewoon besturen. Alleen de groep die op 19 januari 2013 of daarna hun B-rijbewijs gehaald hebben, vallen buiten de boot.

De technische kenmerken blijven ongewijzigd, zoals de 40 pk sterke eencilindermotor. De LT onderscheidt zich alleen door de 465 mm brede voortrein en het integrale remsysteem, dat kan worden geactiveerd met het rempedaal. Daardoor mogen ook houders van een B-rijbewijs deze Fuoco besturen.

De vanafprijs is 9.349 euro.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.