Nieuwe MOTO73 is uit!

Afgelopen donderdag viel de nieuwe MOTO73 bij de abonnees op de deurmat, wat biedt deze MOTO73? We zetten het op een rijtje:

Basisbenodigheden
‘Geen chroom, geen excuses, slechts authenticiteit’ is wat Harley-Davidson over zijn 883 Iron zegt. ’No nonsense, een tijdloos karakter en voorzien van een pure ziel zonder opsmulk’, zo presenteert Yamaha zin XV950R. En dat in beide gevallen rond de € 10.000. Koopjes?

Volgende patiënt alstublieft
Wat als Michael van der Mark dit jaar niet had gewonnen op het TT Circuit? De vraag stellen, is net zo kansloos als erover nadenken. Maar toch… Dankzij de inspanningen van Massimo Corbascio en z’n Clinica Mobile-staf veranderde de PATA Honda-coureur die beroemde Asser zondag van een slappe vaatdoek met 39 graden koorts in een potentiële wereldkampioen Supersport. Op bezoek bij de wonderdokter uit het WK Superbike. 

Bouwdoos voor doorzetters
Schoonheid verbleekt razendsnel naast de Ipothesys Aria V12. Hij degradeert zelfs de beeldschone Moto Guzzi Griso – de donormotor van deze beauty – tot een muurbloempje. Het ombouwproces verdient geen schoonheidsprijs. Het was een strijd van een techneut tegen metaal en kunststof met een eigen wil. Het gruwelijk mooie eindresultaat maakt alles goed.

Op weg naar wereldrecord?
Antonio ‘Tony’ Cairoli heeft het in zich om Stefan Everts te evenaren qua aantal wereldtitels. En wellicht kan hij de Belg zelfs nog wel voorbij streven. Na Everts is hij er dit jaar als tweede crosser in geslaagd zes jaar achter elkaar wereldkampioen te worden. Binnenkort gaat er een film over hem in première. 

Geen allemansvriend
Niederösterreich heet de deelstaat, maar Neder-Oostenrijk is hier gebruikelijk. “Geen gebied om bij eerste kennismaking meteen verliefd op te worden”, meldt een Marco Polo-gidsje van een paar geleden. Het is al helemaal geen gebied waar massaal motorrijders heen trekken. En dat nu zijn evenzovele redenen om toch eens die kant op te sturen.  

En nog veel meer…

Bestel direct of neem hier een abonnement!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.