dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuwe nummerplaatcombinatie

De RDW heeft afgelopen week de nieuwe nummerplaatcombinatie voor motorfietsen geïntroduceerd, meldt de RAI. Het moment van overgang heeft de RDW bewust vooraf niet bekend gemaakt om de verkopen niet te beïnvloeden.

De nieuwe combinatie, ook wel bekend als sidecode nummer zes, bestaat uit 2 cijfers en 4 letters (99-MX-XX), waarbij de eerste letter staat voor de ‘M’ van motorfiets. De vorige combinatie, die in juli 1999 werd geïntroduceerd, bestond uit 4 letters en 2 cijfers (MX-XX-99).

Het is moeilijk in te schatten hoe lang de zesde nummerplaatcombinatie zal meegaan. In 2005 voorspelde de RDW nog dat sidecode nummer zeven (99-MXX-9) pas na 2015 gebruikt zou gaan worden voor motorfietsen.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen