Nieuwe nummerplaatcombinatie

De RDW heeft afgelopen week de nieuwe nummerplaatcombinatie voor motorfietsen geïntroduceerd, meldt de RAI. Het moment van overgang heeft de RDW bewust vooraf niet bekend gemaakt om de verkopen niet te beïnvloeden.

De nieuwe combinatie, ook wel bekend als sidecode nummer zes, bestaat uit 2 cijfers en 4 letters (99-MX-XX), waarbij de eerste letter staat voor de ‘M’ van motorfiets. De vorige combinatie, die in juli 1999 werd geïntroduceerd, bestond uit 4 letters en 2 cijfers (MX-XX-99).

Het is moeilijk in te schatten hoe lang de zesde nummerplaatcombinatie zal meegaan. In 2005 voorspelde de RDW nog dat sidecode nummer zeven (99-MXX-9) pas na 2015 gebruikt zou gaan worden voor motorfietsen.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.