dinsdag 18 juni 2024

Nieuwe Yamaha Ténéré 700 Rally Edition

Als eerbetoon aan de Dakar-racers uit de jaren ’80 heeft Yamaha een nieuwe Rally Edition van de Ténéré 700 onthuld. En die is zo cool als het maar kan.

Yamaha’s Ténéré 700 heeft sinds de lancering vorig jaar de harten en geesten van avontuurlijke motorrijders over de hele wereld veroverd. En nu is Yamaha nog een stap verder gegaan en brengt een speciaal Rally Edition-model uit van de Ténéré 700, als eerbetoon is aan de iconische Dakar Rally-racers uit de jaren ’80 van de vorige eeuw.

Het meest in het oog springende verschil tussen de standaard Ténéré 700 en de Rally Edition is de blauwe en gele Dakar Rally-kleurstelling. Maar er zijn nog een aantal andere eigenschappen waarmee de Rally Edition zich onderscheidt.

Zo krijgt Rally Edition een nieuwe, zwaardere bodemplaat, een montagepunt voor de gereedschapskoffer, een zwarte aluminium radiatorbeschermer en een met een laser gesneden aluminium kettingbeschermer. Er is ook een langere Rally Seat die de zithoogte op 895 mm (20 mm hoger dan het standaard model) brengt. Dat maakt het makkelijker om vanuit zit naar staan te gaan als dat tijdens een serieuze off-road rit nodig is.

En dat is nog niet alles; er is een nieuwe Akrapovič slip-on demper, compactere LED-indicatoren, een set rubberen pads die een betere knie- en dijbeengrip bieden bij accelereren en een set off-road stuurgrepen.

Wat zit erop?

De Ténéré 700 Rally Edition in bullitpoints

• Iconische heritage kleuren met invloeden van de historische Dakar fabrieksracemotor
• Sterker rallygevoel dankzij het rallyzadel, de gripstukken op de tank en de off-road handvatten
• Lichtgewicht Akrapovič slip-on uitlaatdemper geeft een rijk, diep geluid
• Extra bescherming dankzij de robuuste beschermplaat, radiateurbeschermplaat en kettingbeschermer
• Duurzame en moderne LED-richtingaanwijzers voor en achter
• Karaktervolle 689cc 4-takt CP2 motor met een hoog lineair koppel
• Lichtgewicht en duurzaam stalen dubbel wiegframe
• Slanke, compacte en ergonomische kuip
• Agressief voor rally’s ontwikkeld front met vier LED-koplampen

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen