zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nog een Factory Custom met de Triumph Bobber TFC 2020

Het gaat hard met de Triumph Factory Custom-modellen. In januari van dit jaar leerden we deze nieuwe – zeer luxe lijn – kennen. Toen kregen we de Thruxton TFC. Niet lang daarna volgde ook de Rocket TFC die als voorafje gezien kon worden voor de Rocket 3 ‘voor de gewone man’ die we eind deze maand rijden.

Tijdens de EICMA in Milaan is er een derde hoofdstuk aan het TFC-boek toegevoegd. Daar zien we namelijk dat de Bobber aan de beurt is voor de super-de-luxe behandeling. Carbon kapjes, een speciaal Arrow-uitlaatsysteem met twee dempers aan weerszijden met een geborsteld uiterlijk en ledverlichting als ook dagrijverlichting. Maar de luxe gaat nog veel verder, tot een bijna ongehoord niveau. We doelen daarbij op de Öhlins upsidedown voorvork en dubbele Brembo M50 monoblocs – op een Bobber!

Bovenhuids en onderhuids

Verder ziet hij er natuurlijk uit om van te smullen met de Britse vlag over de tank gedrapeerd en een leren zadel. De speciale TFC-gouden pinstripe op de tank maakt het plaatje van dit luxepaard compleet. Overigens is de Factory Custom Bobber ook onderhuids een beetje custom. De 1200cc Bonneville HT paralleltweecilinder is iets beter gemaakt. Dat motorblok kan nu dan ook 10 pk en 4 Nm koppel meer leveren dan een standaard Bobber of Bobber Black.

De Bobber TFC is net als zijn twee voorgangers gelimiteerd tot 750 stuks en kost € 22.800,-.

Foto’s: Triumph

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen