Nog een Factory Custom met de Triumph Bobber TFC 2020

Het gaat hard met de Triumph Factory Custom-modellen. In januari van dit jaar leerden we deze nieuwe – zeer luxe lijn – kennen. Toen kregen we de Thruxton TFC. Niet lang daarna volgde ook de Rocket TFC die als voorafje gezien kon worden voor de Rocket 3 ‘voor de gewone man’ die we eind deze maand rijden.

Tijdens de EICMA in Milaan is er een derde hoofdstuk aan het TFC-boek toegevoegd. Daar zien we namelijk dat de Bobber aan de beurt is voor de super-de-luxe behandeling. Carbon kapjes, een speciaal Arrow-uitlaatsysteem met twee dempers aan weerszijden met een geborsteld uiterlijk en ledverlichting als ook dagrijverlichting. Maar de luxe gaat nog veel verder, tot een bijna ongehoord niveau. We doelen daarbij op de Öhlins upsidedown voorvork en dubbele Brembo M50 monoblocs – op een Bobber!

Bovenhuids en onderhuids

Verder ziet hij er natuurlijk uit om van te smullen met de Britse vlag over de tank gedrapeerd en een leren zadel. De speciale TFC-gouden pinstripe op de tank maakt het plaatje van dit luxepaard compleet. Overigens is de Factory Custom Bobber ook onderhuids een beetje custom. De 1200cc Bonneville HT paralleltweecilinder is iets beter gemaakt. Dat motorblok kan nu dan ook 10 pk en 4 Nm koppel meer leveren dan een standaard Bobber of Bobber Black.

De Bobber TFC is net als zijn twee voorgangers gelimiteerd tot 750 stuks en kost € 22.800,-.

Foto’s: Triumph

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?