zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nog eerder op examen voor bromfiets

Tieners die reikhalzend uitkijken naar hun eerste legale brommerervaringen, kunnen vanaf half juni al met 15,5 jaar hun theorie-examen voor het bromfietsrijbewijs doen. Op verzoek van de rijschoolbranche heeft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) besloten de minimumleeftijd vijf maanden eerder dan gepland te verlagen van 16 naar 15,5 jaar.

Per jaar doen 50.000 mensen theorie-examen voor de brommer. Binnen twee tot drie weken wordt vervolgens het praktijkexamen afgelegd. De minimale leeftijd voor het praktijkexamen is en blijft zestien jaar. Dat kan door de vervroeging van het theorie-examen beter worden gepland.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen