Nog eerder op examen voor bromfiets

Tieners die reikhalzend uitkijken naar hun eerste legale brommerervaringen, kunnen vanaf half juni al met 15,5 jaar hun theorie-examen voor het bromfietsrijbewijs doen. Op verzoek van de rijschoolbranche heeft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) besloten de minimumleeftijd vijf maanden eerder dan gepland te verlagen van 16 naar 15,5 jaar.

Per jaar doen 50.000 mensen theorie-examen voor de brommer. Binnen twee tot drie weken wordt vervolgens het praktijkexamen afgelegd. De minimale leeftijd voor het praktijkexamen is en blijft zestien jaar. Dat kan door de vervroeging van het theorie-examen beter worden gepland.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.