Nog meer Harley-Davidson-nieuws dankzij de 2020 CVO Road Glide

Hoppa, ze hebben de smaak te pakken daar in Amerika, want dit is de nieuwe Harley-Davidson CVO Road Glide. Uitgerust met uiteraard de dikke Milwaukee-Eight 117 – de grootste en krachtigste motor van Harley-Davidson – want die is exclusief voor CVO-modellen.

Zoals je mag verwachten bij een CVO (Custom Vehicle Operations) is ook de Road Glide ‘vrij’ luxe aangekleed, waarbij het woordje ‘vrij’ direct in aanmerking komt voor het understatement van het jaar (ook al is het pas februari…).

Behoorlijk lang

De lijst met nieuwe features van de 2020 CVO Road Glide is behoorlijk lang:

1. Harley-Davidson Connect: Dit systeem maakt – op abonnementsbasis – gebruik van een ingebouwde mobiele verbinding en van GPS om je op de hoogte te houden van de status van je CVO. Helemaal mooi is dat je een meldingen of zelfs een waarschuwing krijgt als er iets niet helemaal lekker loopt.

2. Reflex Defensive Rider Systems: Een verzamelnaam voor onder andere bochten-ABS, gekoppeld remmen (ook onder een hellingshoek) en traction controle.

3. Boom! Audio 30K Bluetooth-headset: Deze set zorgt voor een draadloze interface met het Boom! Box GTS- infotainmentsysteem. De headset kan verder verbinding maken met 16 rijders tot op acht kilometer afstand, heeft dezelfde functies als een bedrade headset en voldoet aan de Apple Carplay-eisen.

4. Uit de Kahuna-collectie afkomstige verwarmde handgrepen, schakelpedalen, rempedaalcover, demper eindkappen en treeplanken voor zowel rijder als passagier.

5. Lage tweedelige tank-console met verlicht CVO-logo.

En dan de kleur. Hou je goed vast, daar gaan we! De 2020 CVO Road Glide wordt leverbaar in een premium sand dune-monotone afwerking met pearl topcoat en graphics, geaccentueerd door smoked satin chrome, gloss black en black onyx-afwerkingen. Beide wielen worden geleverd in gloss black/smoked satin en het heavy breather-luchtfilter is gloss black.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?