13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nog meer Harley-nieuws

Zie hier de nieuwe Street Bob Special Edition. Een bobber, maar nog verder geminimaliseerd. Geïnspireerd op Harley-Davidson’s Factory Customization-programma is deze limited edition alleen beperkt leverbaar op een aantal markten in Europa (waaronder Nederland) en in het Midden-Oosten plus Afrika. De basis is overduidelijk de Harley-Davidson Dyna. Maar de Special Edition heeft wel een upgrade gekregen: een 1690 cc motorblok verzorgt nu die onmiskenbare Harley-roffel. Het blok is bovendien optisch aangepast met two-tone geschubde lak.

“Deze Harley is voor die mensen die een muscle car zouden kopen met de dikste motor en zonder radio”, aldus zegt Harley-Davidson Styling Manager Tony Pink. “Tijdens de restyling hebben we het achterspatbord aangepakt, de versiering van de accubak verwijderd en er een klassieke ovale airboxdeksel opgeschroefd. Het doel was om een tot de basis teruggebrachte Big Twin neer te zetten, die een klant helemaal kan personaliseren.”

De meest opvallende kenmerken van de Street Bob zijn gelukkig allemaal behouden op de 2013 Special Edition. Denk aan een solozadel, gechopt achterspatbord en mini-apehangerstuur. Nieuwe stylingkenmerken zijn onder andere een zwarte Twin Cam 103-aandrijflijn, een zwarte voorkant en het kale achterspatbord met gecombineerd rem/achter/knipperlicht. Uiteraard ontbreekt ABS niet. Later meer over de prijs.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen