Nog meer Harley-nieuws

Zie hier de nieuwe Street Bob Special Edition. Een bobber, maar nog verder geminimaliseerd. Geïnspireerd op Harley-Davidson’s Factory Customization-programma is deze limited edition alleen beperkt leverbaar op een aantal markten in Europa (waaronder Nederland) en in het Midden-Oosten plus Afrika. De basis is overduidelijk de Harley-Davidson Dyna. Maar de Special Edition heeft wel een upgrade gekregen: een 1690 cc motorblok verzorgt nu die onmiskenbare Harley-roffel. Het blok is bovendien optisch aangepast met two-tone geschubde lak.

“Deze Harley is voor die mensen die een muscle car zouden kopen met de dikste motor en zonder radio”, aldus zegt Harley-Davidson Styling Manager Tony Pink. “Tijdens de restyling hebben we het achterspatbord aangepakt, de versiering van de accubak verwijderd en er een klassieke ovale airboxdeksel opgeschroefd. Het doel was om een tot de basis teruggebrachte Big Twin neer te zetten, die een klant helemaal kan personaliseren.”

De meest opvallende kenmerken van de Street Bob zijn gelukkig allemaal behouden op de 2013 Special Edition. Denk aan een solozadel, gechopt achterspatbord en mini-apehangerstuur. Nieuwe stylingkenmerken zijn onder andere een zwarte Twin Cam 103-aandrijflijn, een zwarte voorkant en het kale achterspatbord met gecombineerd rem/achter/knipperlicht. Uiteraard ontbreekt ABS niet. Later meer over de prijs.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?