vrijdag 26 april 2024

Nog meer Rocket-nieuws

Zoals we gewend zijn van Triumph – denk aan de Tiger Sport en de gewone Tiger – is de Rocket III Touring altijd meer geweest dan een Rocket III met koffers en een windscherm. In feite waren bij de eerste Touring-modellen in 2007 alleen de voorrem, spiegels en het achterlicht gelijk aan die van de Rocket III. En natuurlijk dat 2.3 onmiskenbare liter driecilinder motorblok.

De Rocket III Touring verscheen voor het eerst in 2007, aangedreven door de vloeistofgekoelde ‘triple’, die zijn debuut maakte in het 2004-model van de Rocket III. Met een koppel van 203 Nm! Inderdaad meer dan genoeg om rustig te tokkelen… De 180-mm achterband – smaller dan die van de originele Rocket III – zorgde er voor dat je zelfs wendbaar was terwijl je amper hoefde in te leveren op stabiliteit.

Tel daarbij het verhaal op van de Roadster en het mag duidelijk zijn Triumph de zaken goed voor elkaar heeft. Voor zowel de Rocket III Roadster als Rocket III Touring is overigens vanzelfsprekend een uitgebreid assortiment aan accessoires verkrijgbaar. De 2013 Triumph Rocket III Touring zal vanaf april in winkels staan. Prijzen starten bij 23.790 euro.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen