Nog meer Rocket-nieuws

Zoals we gewend zijn van Triumph – denk aan de Tiger Sport en de gewone Tiger – is de Rocket III Touring altijd meer geweest dan een Rocket III met koffers en een windscherm. In feite waren bij de eerste Touring-modellen in 2007 alleen de voorrem, spiegels en het achterlicht gelijk aan die van de Rocket III. En natuurlijk dat 2.3 onmiskenbare liter driecilinder motorblok.

De Rocket III Touring verscheen voor het eerst in 2007, aangedreven door de vloeistofgekoelde ‘triple’, die zijn debuut maakte in het 2004-model van de Rocket III. Met een koppel van 203 Nm! Inderdaad meer dan genoeg om rustig te tokkelen… De 180-mm achterband – smaller dan die van de originele Rocket III – zorgde er voor dat je zelfs wendbaar was terwijl je amper hoefde in te leveren op stabiliteit.

Tel daarbij het verhaal op van de Roadster en het mag duidelijk zijn Triumph de zaken goed voor elkaar heeft. Voor zowel de Rocket III Roadster als Rocket III Touring is overigens vanzelfsprekend een uitgebreid assortiment aan accessoires verkrijgbaar. De 2013 Triumph Rocket III Touring zal vanaf april in winkels staan. Prijzen starten bij 23.790 euro.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?