maandag 11 december 2023

Norton koopt oude motorfietsen terug

Norton heeft een vloot van 55 klassieke motorfietsen op hun hoofdkwartier staan, met dank aan Ian Loram. De man heeft een absolute passie voor Norton-motorfietsen, maar heeft desondanks zijn collectie Nortons – bestaande uit modellen van 1916 tot 1996 – verkocht aan… Norton. Ian Loram: ‘Ik begon eind jaren ’90 met het verzamelen van Norton Motorcycles en greep elke kans aan om een zeldzame Norton te kopen. Veel van de motorfietsen hebben een speciale herinnering, maar het is nu een collectie waar het hoofdkantoor van Norton van kan genieten. James ‘Pa’ Norton streefde altijd naar innovatie en toen ik tijdens de overdracht van de collectie een rondleiding kreeg, kreeg ik het gevoel dat Pa erg trots zou zijn op wat er in zijn naam wordt gedaan.’

Lorem’s collectie bevat onder andere een iconische 1921 Model 1 ‘Big four’ – een ‘biggie’, aangezien Norton-oprichter James Lansdowne Norton zijn favoriete motorfiets zo noemde.

Lorem heeft ook een DT speedway-motorfiets uit 1930 (één van de 53), een CJ350 uit 1929 (één van minder dan 200), en een Norton Atlas Police-motorfiets uit 1968, ‘die vroeger werd gebruikt voor escorts van de Koninklijke familie’.

TVS investeert 119 miljoen euro in Norton

‘Het is hoogst ongebruikelijk voor een grote fabrikant om de kans te krijgen in één keer zo’n grote collectie van hoge kwaliteit aan te schaffen die de geschiedenis van je merk vertegenwoordigt,’ geeft Norton’s huidige CEO, Dr Robert Hentschel, toe. ‘Norton heeft een bijna 125-jarige geschiedenis die ongeëvenaard is in de motorwereld – en een geschiedenis die we nu en in de toekomst willen vieren.’

Nu de collectie een vast onderdeel is van Norton’s Heritage-collectie in hun hoofdkwartier, kijken we uit naar de nieuwe modellen die op stapel staan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen