woensdag 22 maart 2023

Norton Motorcycles: ‘Motorfietsen van 500 cc en meer is een uitstervende business’

Norton Motorcycles heeft grootse plannen voor de toekomst. Afgaande op wat de nieuwe Chief Commercial Officer Christian Gladwell zegt in een recent interview ziet het ernaar uit dat het in Birmingham gevestigde motormerk zich naast Suzuki schaart voor een duurzame toekomst.

Volgens Christian Gladwell staat racen niet op het programma – helemaal niet zelfs. 

In plaats daarvan is het merk op zoek naar ‘exotica’. Maar eerst zal het merk ‘zijn bestaande eigenaren op de hoogte brengen van de problemen en aan de slag gaan om de onvervulde orders uit te voeren’.

Never Ending Story: Norton Motorcycles lanceert vernieuwde V4SV

Gladwell: ‘Motorrijden is aan het veranderen. In de jaren ’90 en ’10 draaide het om kop naar beneden, kont omhoog en “laten we heel hard gaan”. Nu gaat het om, “laten we deze motorfiets gebruiken om mezelf uit te drukken en te verkennen.”

Gladwell over het project ‘Zero Emission Norton’: ‘Elektrificatie wordt een fundamenteel onderdeel van Norton Motorcycles. Als je kijkt naar de macrocijfers voor motorfietsen van 500 cc en hoger, is het een uitstervende business.

We willen de toekomst veiligstellen van dit prachtige Britse bedrijf waarvan wij de bewakers mogen zijn. En dat betekent dat we een balans moeten vinden tussen het verleden erkennen en moedig zijn voor de toekomst.’

Met de Commando 951 in ontwikkeling in het Norton-lab en de EICMA om de hoek, kunnen we niet wachten om te zien wat het Britse motormerk ons gaat brengen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image