donderdag 6 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Op de veiling: BMW R100GS uit 1995, nog in originele krat!

In de wereld van vintage verzamelobjecten is er niets beter dan iets te vinden dat nog in de originele doos zit, of je nu Ninja Turtles, Barbie, Märklin of wat dan ook koopt. Maar hoe zit het met oude motorfietsen?

Als je een oldtimer wilt die nog in het krat zit, heb je geluk – als je maar veel geld hebt. Op de online motorveilingsite Bring a Trailer staat momenteel een BMW R 100 GS PD Classic uit 1995 die nog in originele krat zit!

Deze motor wordt momenteel te koop aangeboden door Moto Bogatoro, een dealer in Brooklyn, NYC die volgens Google ‘gespecialiseerd is in de verkoop en restauratie van oude Europese motorfietsen’. Het lijkt erop dat deze machine niet veel restauratie nodig heeft, als hij in de krat blijft. En dat is waarschijnlijk wat de meeste eigenaren zullen doen.

Zelfs als hij de straat op zou staan, zou deze motor veel interesse wekken op veilingen, omdat het een gelimiteerd PD Classic-model is dat tegen het einde van de productierun van de R100 GS van de band rolde. Maar zoals deze, in het krat – zijn er niet veel van in de wereld. Als ze er al zijn.

Veiling: spullen uit de Dakar Rally met o.a. 2006 KTM-winnaar 

Waarom heeft hij zo lang in het krat gezeten? Blijkbaar is de machine, toen hij in 1995 in Canada aankwam, naar Blackfoot in Calgary gegaan en heeft daar gestaan tot eind vorige herfst of begin deze winter, waarna hij naar New York is gegaan. Er is papierwerk van Blackfoot dat dit verhaal bevestigt, maar geen verklaring waarom er nooit mee gereden is. Het is niet ongehoord; dit soort verhalen duiken wel eens op, maar zelden voor een motorfiets als deze BMW, die toch behoort tot de algemene categorie der niet zo zeldzame motorfietsen. Die kinderhandschoenbehandeling is meestal voorbehouden aan… fijnere machines, met slanke lijnen en een sportief karakter.

Hoewel, achteraf gezien, als er een bewuste beslissing was om deze motor te te bewaren, dan was dat heel slim. Elke motor waarmee je over onverharde rijdt zal onvermijdelijk in een staat van mishandeling terechtkomen. Daardoor valt deze nagelnieuwe GS nog meer op.

Op dit moment staat de veiling op meer dan $40.000 USD, en de prijs stijgt nog steeds. Bekijk tientallen foto’s en andere details op Bring a Trailer.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen