UPDATE: Marc Marquez fit om te racen

120 uur geleden lag hij in Barcelona nog onder het mes. Een breuk in zijn opperarmbeen maakte het schier onmogelijk dit weekeinde voor de tweede keer in Jerez aan de start te verschijnen. Maar Marc Marquez is onderweg naar Jerez!

De enige die er nog geloof in had was Dr. Costa. Maar vanmorgen kwam de officiële bevestiging van Honda: Marc Marquez heeft zijn huis in Cervera verlaten en komt naar Jerez. Daar zal de medische commissie hem onderzoeken. Als hij dat doorstaat, zal hij morgenochtend op het circuit te vinden zijn voor de vrije training van de MotoGP van Andalusië. Het nieuws kwam binnen via Twitter en de Spaanse krant AS.

Voor Honda HRC waren het bijzonder spannende uren. De meeste technici die deel uitmaken van het team van Marquez hadden Jerez al verlaten. Die hadden er een hard hoofd in dat Marquez op tijd gezond verklaard zou worden. Na de bevestiging van Honda kon iedereen weer aan het werk. Reken maar dat de 8-voudig wereldkampioen straks met de juiste specs op de grid staat.

Er zijn nog de nodige slagen om de arm. Het ‘geval Marquez’ zal met de nodige aandacht worden bekeken. Het is nog niet helemaal zeker of het wonder zal slagen. Of dat hij het mag proberen. Is dat het geval, zal Marquez – volgens AS – de vrije training van morgen als test gebruiken om zaterdag alles te geven in de kwalificatie.

Niet alleen Marquez gaat op bezoek bij de medische commissie. Ook Cal Crutchlow en Alex Rins komen op bezoek.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?