vrijdag 17 mei 2024

Onthult Moto Guzzi de nieuwe Stelvio voor eind 2023?

De Italiaanse motorfietsfabrikant Moto Guzzi heeft de afgelopen maanden het nieuws gehaald dankzij de wereldwijde lancering van de V100 Mandello. Moto Guzzi heeft een rijke geschiedenis en produceert exclusieve motorfietsen die bekend staan om hun unieke en charmante karakter.

Moto Guzzi’s motorfietsen zijn over het algemeen retro van aard – zelfs het vlaggenschip, de V85TT, heeft een retro-geïnspireerde stijl en karakter. Maar toen het merk de V100 Mandello introduceerde, veranderde dat allemaal. Met hightech onderdelen en een krachtig blok is dit verreweg de meest technologisch geavanceerde motorfiets in het assortiment van Moto Guzzi. Uitgerust met een vloeistofgekoelde tweecilinder van 1042 cc met brandstofinspuiting is de V100 Mandello ook de krachtigste motorfiets in het Moto Guzzi-gamma, goed voor 115,6 pk en 97,6 Nm koppel.

Najaar 2022 heeft Moto Guzzi de fans van het merk verrast. In een hoek van de stand in Milaan stonden twee wielen op een platform voor een LCD-scherm met het woord ‘Stelvio’ erboven. Op het scherm was een adelaar te zien die over de beroemde Italiaanse Stelvio-pas vloog, een favoriete bestemming voor motorrijders in Europa. Sinds Milaan zijn er nogal wat updates geweest voor de Stelvio – een motorfiets die werd geproduceerd van 2007 tot 2017, maar uiteindelijk werd stopgezet vanwege z’n verkoopcijfers.

Nu, met de heropleving van avontuurlijke motorfietsen, is het duidelijk dat Moto Guzzi weer in actie wil komen. Wat is een beter platform dan de V100 Mandello? Foto’s van een Facebook-post van Luigi Panizzo onthullen de motor zonder enige vermomming en het is duidelijk dat de aankomende Stelvio in wezen een aangepaste V100 Mandello is. Er zijn een aantal wijzigingen om de Stelvio meer offroad-capaciteiten te geven. De grootste is al onthuld in Milaan; de spaakwielen. De motor krijgt naar verwachting ook een lange veerweg, een verstelbaar windscherm en handkappen.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk op te merken dat alles waar we het tot nu toe over hebben gehad slechts speculatie is. Moto Guzzi blijft, net als alle andere fabrikanten als het gaat om nieuwe modellen, zeer discreet over de ontwikkelingen rondom de Stelvio. Maar verschillende bronnen hebben gespeculeerd dat de nieuwe adventure zijn debuut zal maken uiterlijk op de EICMA 2023, die gepland staat voor 7-13 november 2023.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen