Onthult Royal Enfield de 650 Cruiser op de EICMA 2021?

Toen Royal Enfield zijn Concept KX onthulde op de EICMA van 2018, betekende dat een keerpunt voor het merk. In de jaren die volgden, stelden verschillende renders zich voor hoe een Enfield cruiser-twin eruit zou zien. Verschillende spionagevideo’s gaven ons ook een idee van het ontwerp van het aankomende model. Indiase media melden nu dat Royal Enfield de nieuwe 650cc-cruiser, de Super Meteor, zal introduceren op de EICMA van 2021.

Hoewel we allemaal verwachtten dat de cruiser dezelfde luchtgekoelde, SOHC, 8-kleps, 648cc-paralleltwin zal hebben als de Interceptor 650 en Continental GT 650, is het jammer dat we de 838cc-V-twin van de Concept KX niet in actie zullen zien. Maar India Car News beweert dat de nieuwe cruiser verschillende elementen zal lenen van het KX-prototype, zoals de ‘ronde koplamp, de slanke brandstoftank en lichtmetalen wielen.’

Royal Enfield viert 120e verjaardag met rit naar Zuidpool

Velen verwachten dat de cruiser forward bedieningselementen, een 19-inch voorwiel en een breder achterspatbord krijgt. Verrassend genoeg zou de lage cruiser volgens de berichten kunnen worden uitgerust met componenten die betere prestaties mogelijk maken, zoals een USD-voorvork en een slipper- en assistkoppeling. Het zal je niet verbazen dat ook dubbele schokdempers achter, dubbel-kanaals ABS, een digitaal dashboard met tripper-navigatie op de shortlist staan.

Als 650cc-model zou de nieuwe cruiser deel uitmaken van Royal Enfield’s 650-twin-familie, maar de motor zou ook kunnen passen in het nieuwe Meteor-platform van het merk. De Meteor 350, die in april 2021 op de markt kwam, blies het cruiser-gamma van Royal Enfield nieuw leven in. Velen geloven nu dat de line-up kan worden uitgebreid met de Super Meteor.

Natuurlijk was Royal Enfield een van de eerste fabrikanten die in maart 2021 bevestigde naar de beurs in Milaan te zullen komen. Zoals gebruikelijk zal het jaarlijkse evenement plaatsvinden in het expositie- en handelscentrum Fiera – Milano in Rho, Italië. De beurs vindt plaats van 25 tot 28 november 2021.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?