Onveilige situaties voorspellen

Een tot de nok toe met meetapparatuur en computers volgestouwde motorfiets verzamelt data waarmee onderzoekers op wetenschappelijke basis kunnen bepalen hoe veilig of onveilig motorroutes zijn. Het AIT (Austrian Institute of Technology) en de Technische Universiteit van Wenen reden populaire Oostenrijkse motorroutes met een speciale KTM 1290 Super Adventure. De meetapparatuur registreerde alle krachten die op de motor inspelen en het gereden traject.

Ongevallenstatistieken bewijzen gelijk
De informatie die de zogenaamde MoProVe (Motorcycle Probe Vehicle) verzamelde, is gecombineerd met variabelen als: weersomstandigheden en verkeersdrukte. De optelsom levert objectieve informatie op over het gevaar voor motorrijders. De onderzoekers legden de verkregen informatie naast ongevallenstatistieken en die bewezen het gelijk van hun metingen. Het risico op ongevallen is dus objectief te voorspellen en daarmee kunnen wegbeheerders – en uiteindelijk ook motorrijders – hun voordeel doen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?