zaterdag 15 juni 2024

Kawasaki komt met turbo…

Evenals de andere Japanse merken heeft ook Kawasaki zich gemeld op de Tokio Motor Show, en wel met twee opmerkelijke nieuwtjes. Minst interessant voor de huidige markt is de J Concept, een driewielig voertuig dat waarschijnlijk vooral ter inspiratie moet gelden voor Hollywood. Echter, dit is misschien wel waar we naartoe gaan in de verre toekomst.

Dichter bij ons staat het in Tokio gepresenteerde viercilinderblok. Niets bijzonders zul je zeggen, die hebben ze toch al voldoende? Ja, maar dit pareltje is anders, want hij is voorzien van een turbo. Evenals Suzuki met de Recursion zoekt hun Japanse concurrent het dus ook in de hoek van snellere luchtdoorstromingen. 

Overigens is het bekend terrein voor Kawasaki. Zij voorzagen immers eind jaren zeventig als eerste motorfabrikant een productiemodel van een turbo, namelijk de Z1R TC. De nieuwe viercilinder is overigens volledig in eigen huis ontwikkeld en zou al wel eens vrij snel gebruikt kunnen gaan worden. Meer details over het blok zijn nog niet vrijgegeven, maar het lijkt er dus wel op dat de tijd van turbo’s en compressoren terug is van weggeweest.

Foto: Kawasaki

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen