Kawasaki komt met turbo…

Evenals de andere Japanse merken heeft ook Kawasaki zich gemeld op de Tokio Motor Show, en wel met twee opmerkelijke nieuwtjes. Minst interessant voor de huidige markt is de J Concept, een driewielig voertuig dat waarschijnlijk vooral ter inspiratie moet gelden voor Hollywood. Echter, dit is misschien wel waar we naartoe gaan in de verre toekomst.

Dichter bij ons staat het in Tokio gepresenteerde viercilinderblok. Niets bijzonders zul je zeggen, die hebben ze toch al voldoende? Ja, maar dit pareltje is anders, want hij is voorzien van een turbo. Evenals Suzuki met de Recursion zoekt hun Japanse concurrent het dus ook in de hoek van snellere luchtdoorstromingen. 

Overigens is het bekend terrein voor Kawasaki. Zij voorzagen immers eind jaren zeventig als eerste motorfabrikant een productiemodel van een turbo, namelijk de Z1R TC. De nieuwe viercilinder is overigens volledig in eigen huis ontwikkeld en zou al wel eens vrij snel gebruikt kunnen gaan worden. Meer details over het blok zijn nog niet vrijgegeven, maar het lijkt er dus wel op dat de tijd van turbo’s en compressoren terug is van weggeweest.

Foto: Kawasaki

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?