13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Bijzondere ONK-crosskalender

De KNMV heeft het programma van de motocrosswedstrijden voor het ONK 2014 voor zowel de solo’s als de zijspannen bekend gemaakt. Het programma voor de soloklassen bestaat uit zes evenementen en wordt geopend op 16 maart in Emmen.

Daarna volgen de wedstrijden in Mill (23/3), Axel (26/4), Harfsen (18/5), Rhenen (29/5) en Oldebroek (9/6). Bij deze ONK-competitie komen de volgende klassen aan de start: 85cc, 125cc, MX2 en MX1.

Voor de zijspannen begint het seizoen een week eerder, want zij kunnen op 9 maart in Lochem aan de bak en vervolgens in Halle (30/3), St. Isidorushoeve (6/4), Valkenswaard (21/4), Holten (15/6) en Oss (5/10). Naast de driewielers rijden dan ook de quads en de Open klasse.

Vanwege de GP-kalenders en de mogelijkheden van de organiserende clubs in Nederland worden bijna alle ONK-wedstrijden dus nog voor de zomervakantie verreden. Op deze manier konden ook de meeste dubbelingen met de wedstrijdprogramma’s in de buurlanden worden voorkomen.

De quads worden bovendien als ONK-klasse verreden in het bijprogramma van de zijspan motocross Grand Prix in Oss op 13 april. Aan het ONK zijspan wordt nog een nationale- of cupklasse toegevoegd, nadat de kalender voor de nationale klassen bekend is.

Foto: KTM Images

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen