Bijzondere ONK-crosskalender

De KNMV heeft het programma van de motocrosswedstrijden voor het ONK 2014 voor zowel de solo’s als de zijspannen bekend gemaakt. Het programma voor de soloklassen bestaat uit zes evenementen en wordt geopend op 16 maart in Emmen.

Daarna volgen de wedstrijden in Mill (23/3), Axel (26/4), Harfsen (18/5), Rhenen (29/5) en Oldebroek (9/6). Bij deze ONK-competitie komen de volgende klassen aan de start: 85cc, 125cc, MX2 en MX1.

Voor de zijspannen begint het seizoen een week eerder, want zij kunnen op 9 maart in Lochem aan de bak en vervolgens in Halle (30/3), St. Isidorushoeve (6/4), Valkenswaard (21/4), Holten (15/6) en Oss (5/10). Naast de driewielers rijden dan ook de quads en de Open klasse.

Vanwege de GP-kalenders en de mogelijkheden van de organiserende clubs in Nederland worden bijna alle ONK-wedstrijden dus nog voor de zomervakantie verreden. Op deze manier konden ook de meeste dubbelingen met de wedstrijdprogramma’s in de buurlanden worden voorkomen.

De quads worden bovendien als ONK-klasse verreden in het bijprogramma van de zijspan motocross Grand Prix in Oss op 13 april. Aan het ONK zijspan wordt nog een nationale- of cupklasse toegevoegd, nadat de kalender voor de nationale klassen bekend is.

Foto: KTM Images

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.