Ook MV Agusta Brutale 675 gepresenteerd

MV Agusta heeft de smaak te pakken. Nog maar net bijgekomen van de F3 is het weer raak. Want na schetsen, express uitgelekte spyfoto’s en teaserfilmpjes staat hierboven dan eindelijk de definitieve versie van de Brutale 675. De zeer geslaagde Brutale 675 kunnen we concluderen.

Het blok van deze Brutale is, niet verrassend, geleend van de F3. Inderdaad, die super overvierkante driecilinder (79 x 45.9mm). Ook in dit blok draait de krukas in tegengestelde richting om de motor nog sneller te laten sturen. Verder is het blok wederom supercompact met onder meer een carter met cilinders uit één stuk en interne water- en oliepompen om dit mogelijk te maken.

Daarnaast zit ook op deze MV het MVICS-systeem (Motor & Vehicle Integrated Control System). Kort samengevat is dat een bijzondere samenwerking tussen het ride-by-wire-systeem, de rijdersmodus en het tractioncontrol dat via acht trappen vrij nauwkeurig in te stellen is.

Een beetje hulp kun je ook wel gebruiken met een maximaal vermogen van 115 pk bij 12.500 toeren per minuut. Het maximale koppel bedraagt 71Nm. bij 10.600 toeren waarbij volgens MV de koppelkromme gelijk is aan die van de moderne supersport’s. Het frame bestaat uit een combinatie van aluminium delen en stalen vakwerkstukken, iets dat we ondertussen kennen van MV. Het drooggewicht is volgens opgave 163 kilogram.

Vanaf maart 2012 is de nieuwe MV verkrijgbaar in de kleuren rood/zilver, parelwit/goud en grijs/antraciet. De prijs in Italië zal rond de 10.000 euro liggen, later volgen de prijzen voor de Benelux.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?