Ook Triumph maakt A2 motorrijders dolblij met de Street Triple

Zul je net zien: testen we in de komende Promotor (5 oktober) 4 A2 motoren, brengt Triumph een Street Triple A2! En gisteren deed Kawasaki hetzelfde met de Z900. Hadden we nou maar gewacht met de test…

Het zijn natuurlijk niet de goedkoopste A2 modellen. De prijzen van de geteste motoren in de komende Promotor liggen rond de 5.000 tot 6.000 euro. De Triumph Street Triple A2 kost 10.200 euro. Een behoorlijk verschil. De prijs van de Z900 is nog niet bekend, maar die zal zeker onder de prijs van de Triumph liggen. Wat veroorzaakt dan die hogere prijs?

Da’s eenvoudig te beantwoorden: de Triumph is een 1 op 1 reguliere Street Triple waarvan alleen het vermogen is beperkt tot 35 Kw. Alle elektronica, rijdersvoorzieningen en veiligheidsaspecten die je op de ‘zware’ Street Triple aantreft, vind je ook op de ‘lichte’ Street Triple. Dus ride-by-wire, ABS, RAIN- en ROAD rijmodi en traction control. Het zit er allemaal op. Maar ook LED-verlichting en een vernieuwd LCD dashboard. En de befaamde dubbele koplampen, het diepzwarte frame en de fraaie swingarm. Je kunt er uren naar kijken, op zoek naar verschillen die je nooit zult vinden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?