dinsdag 16 april 2024

Ook Triumph maakt A2 motorrijders dolblij met de Street Triple

Zul je net zien: testen we in de komende Promotor (5 oktober) 4 A2 motoren, brengt Triumph een Street Triple A2! En gisteren deed Kawasaki hetzelfde met de Z900. Hadden we nou maar gewacht met de test…

Het zijn natuurlijk niet de goedkoopste A2 modellen. De prijzen van de geteste motoren in de komende Promotor liggen rond de 5.000 tot 6.000 euro. De Triumph Street Triple A2 kost 10.200 euro. Een behoorlijk verschil. De prijs van de Z900 is nog niet bekend, maar die zal zeker onder de prijs van de Triumph liggen. Wat veroorzaakt dan die hogere prijs?

Da’s eenvoudig te beantwoorden: de Triumph is een 1 op 1 reguliere Street Triple waarvan alleen het vermogen is beperkt tot 35 Kw. Alle elektronica, rijdersvoorzieningen en veiligheidsaspecten die je op de ‘zware’ Street Triple aantreft, vind je ook op de ‘lichte’ Street Triple. Dus ride-by-wire, ABS, RAIN- en ROAD rijmodi en traction control. Het zit er allemaal op. Maar ook LED-verlichting en een vernieuwd LCD dashboard. En de befaamde dubbele koplampen, het diepzwarte frame en de fraaie swingarm. Je kunt er uren naar kijken, op zoek naar verschillen die je nooit zult vinden.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen