Op 6 mei beginnen 4 vrouwen aan een hels karwei: 2018 Women’s World Record Race

Op zondag 6 mei beginnen vier vrouwen uit verschillende landen aan een episch avontuur: de 2018 Women’s World Record Race.

In 2014 schreven we over de Zwitser Urs ‘Grizzly’ Pedraita en zijn recordpoging ‘rondje-wereld-in-een-vloek-en-een-zucht’. Hij deed er 16 dagen, 12 uur en 19 minuten over… Urs heeft voor 2018 de Women’s World Record Race georganiseerd waaraan vier vrouwen uit verschillende landen meedoen.

Isa Müller uit Zwitserland, Faith Ahlers uit de USA, Anita Fastl uit Oostenrijk en Tatiana Igushina uit Rusland beginnen gelijktijdig aan hun reis rond de wereld vanuit hun eigen vaderland. De race meet 24742 kilometer en is gebaseerd op de route die Urs in 2014 reed. Tijdens de race doen de vrouwen 16 landen aan, met vaste stops bij verschillende Ace Cafés in Orlando (USA), Barcelona, Londen, Luzern en Lahti (Finland). Ze rijden door desolate streken, zonder support en back-up en zijn volledig op zichzelf aangewezen.

route

Bovengenoemde vrouwen rijden de helse rit op vier verschillende motoren, repectievelijk BNMW R1200 GS, Indian Chieftain Dark Horse, Honda Africa Twin en Ducati Scrambler 1100.

Voor meer informatie over de 2018 Women’s World Record Race, inclusief GPS tracking, doopceel van de motorrijdsters en meer kun je lezen en zien op de website.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?