Op komst: BMW Heritage-reeks

Bij Motorcycle News in het Engelse weten ze het; BMW komt met een Heritage-reeks. Maar op de BMW Motorrad-site staat al langer een Heritage-tabje, dus dat is geen nieuws, toch? Klopt, maar MCN schijnt te weten dat er drie (!) nieuwe R nineT-modellen onderweg zijn.

MCN zegt te weten dat BMW de modellen op de EICMA zal presenteren, al klinkt als de Intermot misschien logischer aangezien die beurs in eigen land plaatsvindt. Met wat voor modellen men op de proppen komt kregen ze niet losgeweekt bij BMW Motorrads hoge pief, Stephan Schaller. Al durven ze wel een gokje te doen.

BMW zou naast de gewone R nineT en de R nineT Scrambler komen met een R80G/S Dakar Hommage, een R nineT S met een halve kuip en een soort basismodel voor een ietwat interessanter prijsje. Het Hommage-model zou esthetisch in de pas moeten lopen met de eerste GS (toen nog G/S) en diens Dakar-model. Qua looks kun je uitgaan authentiek ogende lijnen, qua techniek zal de G/S Hommage erg dicht bij de huidige R1200GS zitten. Volgeladen met gadgets dus, zoals het BMW betaamt

De halfgekuipte R nineT – de R nineT S noemt MCN het – wordt een soort café racer, met racer onderstreept. Dus lekker sportief en behoorlijk licht.

Het laatste model is wellicht commercieel het interessantst voor BMW, want de R nineT was altijd bedoeld om te verbouwen, maar wanneer je basis-motor al 17.300 euro kost, beperk je je doelgroep wel behoorlijk. Een eenvoudiger versie zou daar verandering in moeten brengen. Simpeler vering, soberdere remmerij en eenvoudigere uitrusting moeten de R nineT’s verkoopcijfers (nog verder) opkrikken.

Foto: BMW Motorrad

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.