Is dit de Honda CBR250RR?

Wij koesterden de hoop dat Honda hem ondertussen al eens in productie kon nemen, maar het duurt allemaal nog net even wat langer dan gepland. Maar – en een grote maar – dit lijkt hem dan toch echt te zijn. Spanning en sensatie, nu we deels Honda’s kleine supersport voor ons hebben.

De machine heet overigens nog steeds Honda Lightweight, dus de noemer ‘CBR250RR’ is absoluut nog niet definitief. Wel staat er inmiddels ‘Coming Soon’ bij in de afbeelding, wat de indruk wekt dat het wachten echt op zijn eind is.

Alle experts buitelen over de motor heen en wat voor specificaties het apparaat zou hebben wanneer het op de markt komt. Ga uit van een tweecilinder, maar we sluiten nog niet uit dat Honda een Moto3-machine voor op straat bouwt. Vermogen zal richting uitvallen tussen 30 en 35 pk, want bij een te verwachten gewicht van zo’n 140 kilo rijklaar echt wel prima is om veel lol mee te hebben.

Maar behalve lol is zo’n machientje natuurlijk ook uitermate geschikt als opstapmachine in het clubracen en in de geruchtmakende lichte Supersport-klasse die vermoedelijk in de nabije toekomst aansluit bij het World Superbikes-circus.

Hoe dan ook, het wachten zou zowat voorbij moeten zijn en gelukkig maar, want als het een echte sportmachine met 250cc wordt – niet zo’n flauw ding als een CBR250R eigenlijk is – dan willen we eigenlijk niet langer wachten.

En ja, alleen al om die looks…

Foto: Honda

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?