donderdag 28 maart 2024

Opbrengst Rossi’s Afscheidsbrief

Update: Vorige week woensdag 16 augustus sloot de veiling waarbij Rossi’s afscheidsbrief middelpunt van de belangstelling was. Een fan heeft maar liefst AUD $ 40.000 om deze afscheidsbrief te bemachtigen. Omgerekend is dit bijna € 27.000! Bij elkaar heeft de MotoGP-veiling $ 75.235 opgebracht, ongeveer € 50.700. Met dit bedrag is ‘A cure for Freyja’ al goed op weg naar het streefbedrag van AUD $ 500.000 die nodig is om Freyja naar Praag of Heidelberg te vliegen voor het einde van het jaar. Dan zal er een operatie kunnen plaatsvinden om haar leven te redden.

We zijn benieuwd wat deze Rossi-fan met de brief gaat doen: inlijsten en boven zijn bed hangen?

Op de website kom je meer te weten over A cure for Freyja. 

 

Origineel gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 11:08 uur 

Valentino Rossi en medecoureurs hebben enkele items beschikbaar gesteld voor een veiling voor het goede doel ‘A cure for Freyja’. Dit goede doel is ten behoeve van een aantal dure behandelingen die het doodzieke Australische meisje Freyja moet ondergaan.

Freyja heeft terminale kanker en haar opa en oma zijn een campagne gestart om haar en haar moeder te helpen om de dure behandelingen te kunnen bekostigen. In Australië hebben ze namelijk geen behandelingen beschikbaar voor deze fase van kanker.

Misschien is het meest bijzondere item in de veiling wel de afscheidsbrief van Valentino Rossi aan ‘zijn’ Yamaha. Hij schreef de brief achterop het officiële persbericht waarin aangekondigd werd dat de Italiaan zou overstappen naar Ducati in 2010. Hij vond dat bericht te onpersoonlijk en schreef daarop een hartstochtelijke afscheidsbrief. De originele brief is al die tijd bewaard William Favero, de marketing manager van het Movistar Yamaha Team.

Naast de afscheidsbrief hebben diverse andere coureurs zoals Sam Lowes, Manuel Pagliani, Bradley Smith en Cal Crutchlow gesigneerde items beschikbaar gesteld voor deze veiling. Je kunt onder andere bieden op shirtjes, petten, tassen, kneesliders en racehandschoenen. Al het geld dat wordt opgehaald is ten behoeve van Freyja. 

Welk item zou jij graag willen bemachtigen? De veiling is gestart op 2 augustus en loopt nog tot en met 16 augustus. Rossi’s brief begon bij een bod van AUD $ 5,000, het hoogste bod staat nu op AUD $ 10,000. Je kunt hier alle geveilde items bekijken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen