woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Scott Deroue gediskwalificeerd

Als klassementsleider vertrekkend naar de Lausitzring, wist Scott Deroue dat hij er alles aan moest doen die positie vast te houden, wil hij zijn kans op de eerste World Supersport 300-titel in leven houden. Helaas werd hij na de race uit de uitslag geschrapt.

De coureur uit Nijkerk kwalificeerde oké op een zevende plaats, maar kon zich na de race tevreden stellen met een echt niet onverdienstelijke vijfde plaats. Hij deed prima zaken voor het kampioenschap, maar kreeg na de race te horen dat zowel hij als zijn teamgenoot Chris Taylor gediskwalificeerd zijn met als reden: “The swing-arm fitted to the machine, has been modified by extending the chain adjuster slot.”

In tegenstelling tot wat elders gemeld wordt over een te korte achterbrug, lijkt men bij MTM HS Kawasaki de doorsteek van de achteras verlengd te hebben. Zo kan de achteras verder naar achteren gemonteerd worden met een langere wielbasis – en dus meer stabiliteit – als gevolg.

IN BEROEP
Het team is in beroep gegaan tegen de uitspraak en om die reden komt er momenteel niets los over het hoe en wat. Het is wel duidelijk dat Deroue vooralsnog elf punten misloopt in het kampioenschap, waardoor hij van plek één teruggezakt is naar de vierde plaats, op dertien punten van de nieuwe klassementsleider Mika Perez op de Honda.

Afhankelijk van een eventuele herroeping, staat Deroue een paar zware races te wachten. Jerez is Deroue niet vreemd, maar op zowel Portimão als Magny-Cours racete hij nog nooit. Zijn kansen op de wereldtitel zijn – mede door de plots flink snellere Yamaha YZF-R3’s – flink geslonken, maar nog niet verloren.

Mocht het beroep in het voordeel van de Kawasaki-coureur uitpakken, dan is het gat naar de kopman nog slechts twee punten; noem het overbrugbaar.

We houden je op de hoogte!

Foto: 2snap

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen