vrijdag 29 maart 2024

Oude tijden herleven

Er zijn concrete plannen om de twee oude TT-circuits te bewegwijzeren, zodat ze als route kunnen worden gereden. De plannen voor de Tour de TT zijn donderdag 27 juni gepresenteerd op het TT-circuit. De verwachting is dat de Tour de TT, met een totale lengte van een kleine 65 kilometer, voor het eerst in het voorjaar van 2014 kan worden gereden. De komende maanden staan in het teken van vinden van de financiering om de plannen te kunnen uitvoeren.
 
De route voert zoveel mogelijk over de wegen die tijdens de eerste 24 edities van de Tourist Trophy in het circuit waren opgenomen. Naast de route voor motorrijders zal er voor fietsers een aparte bewegwijzering komen. Tot 1955, toen het huidige en later weer ingekorte circuit in gebruik werd genomen, werd de TT verreden op aanzienlijk langere circuits. De eerste editie van de TT reden de coureurs over een circuit met een lengte van 28,4 kilometer. Het circuit lag in de driehoek Rolde-Borger-Schoonloo en bestond uit klinker- en zandwegen. Dit circuit werd maar een jaar gebruikt. Tussen 1926 en 1955 werd de TT verreden op een 16,5 lang circuit bij Assen en Laaghalen. De huidige plek van start- en finish werd toen al in gebruik genomen.
 
Foto: 2snap.com
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen