Oude tijden herleven

Er zijn concrete plannen om de twee oude TT-circuits te bewegwijzeren, zodat ze als route kunnen worden gereden. De plannen voor de Tour de TT zijn donderdag 27 juni gepresenteerd op het TT-circuit. De verwachting is dat de Tour de TT, met een totale lengte van een kleine 65 kilometer, voor het eerst in het voorjaar van 2014 kan worden gereden. De komende maanden staan in het teken van vinden van de financiering om de plannen te kunnen uitvoeren.
 
De route voert zoveel mogelijk over de wegen die tijdens de eerste 24 edities van de Tourist Trophy in het circuit waren opgenomen. Naast de route voor motorrijders zal er voor fietsers een aparte bewegwijzering komen. Tot 1955, toen het huidige en later weer ingekorte circuit in gebruik werd genomen, werd de TT verreden op aanzienlijk langere circuits. De eerste editie van de TT reden de coureurs over een circuit met een lengte van 28,4 kilometer. Het circuit lag in de driehoek Rolde-Borger-Schoonloo en bestond uit klinker- en zandwegen. Dit circuit werd maar een jaar gebruikt. Tussen 1926 en 1955 werd de TT verreden op een 16,5 lang circuit bij Assen en Laaghalen. De huidige plek van start- en finish werd toen al in gebruik genomen.
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.