Helm Lorenzo geveild

De helm die gedragen is door Jorge Lorenzo tijdens de GP van Barcelona en ontworpen is door Anna Vives, heeft op een online veiling meer dan 27.000 euro opgehaald. Het `Graffiti´ design was gemaakt in de weken richting de Barcelona race en tijdens deze race greep Lorenzo voor de derde keer dit jaar naar de overwinning. Meteen na de GP van Barcelona liet Lorenzo weten dat de helm geveild ging worden. 
 
Tien dagen lang was de veiling open en totaal zijn er 172 biedingen gedaan. Donderdag 26 juni ging de veiling dicht en was het finale bod 27.101 euro. De opbrengst van de veiling gaat naar het Spaanse Fundacion Itinerarium charity, dat zich inzet voor mensen met downsyndroom. 
 
Misschien jammer dat de veiling afliep op de dag dat de Lorenzo zijn sleutelbeen brak en niet op zondag na de race. Want zijn uitzonderlijke optreden tijdens de TT van Assen zou het eindbedrag wellicht nog hoger hebben doen uitvallen. 
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.