Papieren bekeuring verdwijnt

Een einde aan een tijdperk. Zo kun je het verdwijnen van de papieren bekeuring toch wel noemen. Helaas staat de opvolger al klaar in de vorm van de digitale prent. Via een handcomputer worden bekeuringen straks doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Vervolgens gaat op helaas de gebruikelijke manier de acceptgiro op de post naar de overtreder.

Ongeveer 900.000 bekeuringen worden er per jaar uitgeschreven. Je hoeft dus geen rekenwonder te zijn om te snappen dat de digitale manier van werken veel tijd en dus ook veel geld zal schelen. Agenten zouden volgens minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) duizenden uren minder kwijt zijn, zo liet hij op Radio 1 weten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.