donderdag 28 maart 2024

Papieren bekeuring verdwijnt

Een einde aan een tijdperk. Zo kun je het verdwijnen van de papieren bekeuring toch wel noemen. Helaas staat de opvolger al klaar in de vorm van de digitale prent. Via een handcomputer worden bekeuringen straks doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Vervolgens gaat op helaas de gebruikelijke manier de acceptgiro op de post naar de overtreder.

Ongeveer 900.000 bekeuringen worden er per jaar uitgeschreven. Je hoeft dus geen rekenwonder te zijn om te snappen dat de digitale manier van werken veel tijd en dus ook veel geld zal schelen. Agenten zouden volgens minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) duizenden uren minder kwijt zijn, zo liet hij op Radio 1 weten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen