Toch een nadeel aan 130

Als zaterdag op meer snelwegen 130 mag worden gereden, gaat bij velen de vlag uit. Ook bij ons al zal het iets minder uitbundig zijn na het lezen van het volgende bericht dat wij vonden op de site van de VID.

Want weggebruikers die gewend zijn iets sneller te rijden vanwege onnauwkeurigheid van hun snelheidsmeter en de gehanteerde coulance, iedereen dus…, moeten extra opletten. Op de meeste wegen geldt een coulance van 4 km/uur te snel voordat wordt bekeurd, maar op autosnelwegen waar 130 km/uur is toegestaan, is geen coulance. De meetcorrectie blijft wel bestaan.

Bron: VID

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.