20.8 C
Nederland
dinsdag 24 mei 2022

Pas 25 jaar en al zeven wereldtitels

Hoewel Marc Marquez pas 25 jaar is, mag hij zich al zevenvoudig wereldkampioen noemen. De Spaanse Honda-coureur breekt op superieure wijze het ene na het andere record. Je kunt je dan ook afvragen waar dit toe gaat leiden.

Het MotoGP-seizoen 2018 stond aan de ene kant bol van spanning en sensatie. Het door de liefhebbers zo gewenste ‘close racing’ was meer gewoonte dan uitzondering, ook nog eens tussen meerdere rijders op verschillende motormerken. Aan de andere kant stak er één coureur met kop en schouders boven de rest uit, Marc Marquez. Hij mocht zich al drie races voor het einde van het seizoen met een voorsprong van maar liefst 102 punten voor de vijfde keer in zes jaar MotoGP-wereldkampioen noemen. De oude en nieuwe titelhouder kijkt terug op dat zeer fascinerende MotoGP-seizoen 2018.

 

Hoe bereidden jij en je team jullie voor op dit seizoen?

‘Het eerste wat je moet doen, is proberen om je zwakke punten van het vorige seizoen te verbeteren. Ik heb veel aan mijn ritme gewerkt en om een stabielere machine te krijgen. Ik moest vooral beter leren te begrijpen hoe ik met de voorband moest omgaan, omdat ik in 2017 vaak ben gevallen. Het belangrijkste voor 2018 was dus om meer vertrouwen in de voorband te krijgen. Dat lukte. Zo begonnen we het seizoen met een goede balans.’

 

Wat is het meest memorabele moment van 2018?

‘Het is moeilijk om er eentje uit te kiezen, maar als het dan toch moet, dan zijn het Jerez en Le Mans. Dat soort races waren voor mij tot nu toe niet altijd de gemakkelijkste. Nu won ik ze alle twee. Het is heel belangrijk om een goede start in Europa te hebben, want dan lijkt het seizoen gemakkelijker. Het is goed voor je zelfvertrouwen en motivatie. Bovendien scoorde een groot aantal van mijn belangrijkste concurrenten juist geen punten, waardoor ik na vijf races al een behoorlijke voorsprong in het kampioenschap had. Dat is iets wat nog meer rust geeft.’

 

MOTO73 24/2018

Wil je weten welke race Marquez het liefst vergeet? En wie hij als zijn sterkste tegenstander zag? Je leest zijn antwoorden op onder andere deze vragen in MOTO73 24/2018! Koop het nummer hier online of in de winkel.

Foto: Henk Keulemans
Tekst: Keulemans, 2Snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen