zaterdag 27 april 2024

Heilige Harley in de verkoop

Om de 110e verjaardag van Harley-Davidson te promoten bood het Amerikaanse merk in juni 2013 de paus een Dyna Super Glide aan. Paus Franciscus verkiest de pausmobiel echter boven z’n Harley, en daarom heeft ‘ie de Harley aangeboden aan ‘Caritas Roma’, een pastorale organisatie die zich inzet voor naastenliefde.

Caritas Roma zal de motorfiets op 6 februari 2014 veilen. Om de verkoopprijs te bevorderen heeft Franciscus de tank voorzien van z’n eigen handtekening, en levert Harley-Davidson een echtheidscertificaat. Er hebben zich nog geen gegadigden gemeld, maar kenners verwachten dat de motorfiets heel veel geld gaat opleveren. Niet zozeer doordat er een heilige zegen op de Harley zal rusten, maar vooral omdat de populariteit van Paus Franciscus momenteel ongekend is. Vooral in Zuid-Amerika wordt hij geroemd vanwege zijn inzet voor de minder bedeelden, en om dat ‘ie ‘zo lekker gewoon is gebleven’. Zo wordt de Paus regelmatig in het openbaar gezien, waar hij gewoon met het openbare vervoer reist. 

De veiling vindt plaats bij veilinghuis Bonhams.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen