Heilige Harley in de verkoop

Om de 110e verjaardag van Harley-Davidson te promoten bood het Amerikaanse merk in juni 2013 de paus een Dyna Super Glide aan. Paus Franciscus verkiest de pausmobiel echter boven z’n Harley, en daarom heeft ‘ie de Harley aangeboden aan ‘Caritas Roma’, een pastorale organisatie die zich inzet voor naastenliefde.

Caritas Roma zal de motorfiets op 6 februari 2014 veilen. Om de verkoopprijs te bevorderen heeft Franciscus de tank voorzien van z’n eigen handtekening, en levert Harley-Davidson een echtheidscertificaat. Er hebben zich nog geen gegadigden gemeld, maar kenners verwachten dat de motorfiets heel veel geld gaat opleveren. Niet zozeer doordat er een heilige zegen op de Harley zal rusten, maar vooral omdat de populariteit van Paus Franciscus momenteel ongekend is. Vooral in Zuid-Amerika wordt hij geroemd vanwege zijn inzet voor de minder bedeelden, en om dat ‘ie ‘zo lekker gewoon is gebleven’. Zo wordt de Paus regelmatig in het openbaar gezien, waar hij gewoon met het openbare vervoer reist. 

De veiling vindt plaats bij veilinghuis Bonhams.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?