13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

KNMV Motorsportgala: Jannick de Jong de grote man

Het is Jannick de Jong die dit jaar de Hans de Beaufortbeker op z’n schouw mag bijzetten. Deze beker wordt jaarlijks aan een motorsporter uitgedeeld die zich internationaal in de kijker heeft gereden. De Jong treedt hiermee in de voetsporen van grootheden zoals Daniël Willemsen, Wil Hartog en Jack Middelburg. De Jong liet tijdens het KNMV Motorsportgala weten ‘ongelooflijk vereerd’ te zijn. De erelijst van de nog maar 26-jarige De Jong is al dusdanig indrukwekkend dat iedereen ‘m de prijs van harte gunt. Hij veroverde in 2013 voor de vijftiende keer (!) een Nederlandse baansporttitel, werd Europees Kampioen grasbaan-specials en eindigde als tweede in het wereldkampioenschap Longtrack. Ook reed hij mee in het Nederlandse langbaan-team dat de wereldtitel pakte.

Dat Bo Bendsneyder de Ben Majoor Trofee won, was voor niemand een verrassing. Het is een prijs die wordt uitgereikt aan ‘opvallend jong talent’, en dat mag Bendsneyder toch zeker genoemd worden. Hij is nog maar 14 jaar oud en weet zich keer op keer in de kijker te rijden. Volgend jaar gaat hij van start in de Red Bull Rookies Cup en de verwachtingen zijn hooggespannen. Bendsneyder toont zich daarin ook niet bang en liet weten toch zeker voor een top-5-notering te gaan. 

Geheel rechts op de bovenste foto zien we orthopeed Gerrit Van van Norel. Hij heeft Het Motorsporthart in zijn handen, een prijs die hij ontving doordat hij zich op bijzonder intensieve wijze met motorsporters bemoeit, ze adviseert en altijd voor ze klaar staat, waar dan ook ter wereld.

Niet op de foto, maar toch minstens zo belangrijk, is de prijs voor Stichting Speedway Veenoord. De stichting organiseert op bijzonder fanatieke wijze wedstrijden op Sportpark Twedo en ze hebben de nieuwe Nederlandse Speedway League ontwikkeld. 

Foto boven: Mark Kuipers, actiefoto De Jong: Gert Bos

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen