Peugeot terug in de motoren?

127 jaar bestaat het industriële conglomeraat Peugeot dit jaar in en die lange geschiedenis hebben ze zo’n beetje alles gefabriceerd wat te maken heeft met persoonlijk transport. Van fietsen tot brommers, van motoren tot auto’s.

De laatste motoren die uit de fabriek van de brullende leeuw kwamen rollen zijn al wel redelijk gedateerd. In 1959 rolde de laatste van de band. In dat jaar werd ook de bouw van scooters gestopt maar later, toen in de jaren tachtig de interesse hierin weer toenam, weer opgepakt. De motorfietsen ijn sinds ’59 echter niet meer in productie geweest. Maar misschien komt daar verandering in. Op de Paris Motor Show die afgelopen week plaatsvond presenteerden de Fransen namelijk een interessant nieuw conceptmodel.

P2x
Jaja, twee heuse motorfietsen met Peugeot op het motorblok. In werkelijkheid zijn de blokken bouwsels van Mojo dat dan weer van het Indiaase Mahindra is, dat dan weer voor 51% eigenaar is van Peugeot Motorcycles. Snapt u het nog? Enfin, Mahindra brengt dus een Peugeot met een Mojo-motorblok. De P2x heet hij en is er in een 125cc roadster variant en een 300cc caféracer uitvoering. En het zijn niet zomaar conceptmodellen die zo kaal mogelijk worden gepresenteerd. Nee, de P2x-modellen stonden in Parijs al met een vijf inch TFT-dashboard met bluetooth connectiviteit. LED-dagrijverlichting, upsidedown-voorvork, dubbele schokbrekers met piggyback reservoir achter en wave-remschijven. Vrijwel straatlegaal stonden ze op de beursvloer wat toch de impressie geeft dat de ‘Fransen’ vergevorderde plannen hebben.

Info over het 125 cc blok hebben we niet, maar aangezien het 300cc Mojo-blok al gebruikt wordt in Mojo’s eigen machines zal het waarschijnlijk vergelijkbaar zijn. Dat is dan een vloeistofgekoelde ééncilinder met dubbele bovenliggende nokkenassen met 27 pk, 30 Nm koppel en een zesbak.

Hopelijk leren we snel meer!

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.