Peugeot presenteert P2X Cafe Racer & Roadster Concepts

Op de 2018 Paris Motor Show presenteerde Peugeot twee conceptmodellen: de 300cc P2X Café Racer en 125cc Roadster.

Peugeot tweewielers is sinds 2014 een onderdeel van de Indiase Mahindra Group en de verwachting was dat beide merken zouden gaan samenwerken op de tweewielermarkt. Op de Motorshow in Parijs zien we hier de eerste vruchten van. De conceptmodellen zijn opmerkelijk, want Peugeot heeft tot nu toe alleen scooters geproduceerd.  Overduidelijk in deze conceptmodellen is de invloed vanuit India, want de basis van beide conceptmodellen is de Mahindra Mojo.

Beide motoren hebben vloeistofgekoelde ééncilinders, een upside down voorvork, LED verlichting, Wave remschijven en dubbele schokbrekers achter. De 125cc Roadster leent zijn kleurstelling van de Peugeot 515 uit 1930 inclusief het ‘legendarische’ Peugeot logo op de zijpanelen en gespaakte chromen wielen.

De 300cc Caféracer versie krijgt de Peugeot sportkleuren mee en heeft clip-ons, gesmede wielen en een monoseat. Beide motoren hebben uiteraard ABS en een 5″ TFT scherm, volledig in kleur. Compleet met i-Connect Bluetooth om met je smartphone te kunnen pairen en GPS.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?