zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Peugeot presenteert P2X Cafe Racer & Roadster Concepts

Op de 2018 Paris Motor Show presenteerde Peugeot twee conceptmodellen: de 300cc P2X Café Racer en 125cc Roadster.

Peugeot tweewielers is sinds 2014 een onderdeel van de Indiase Mahindra Group en de verwachting was dat beide merken zouden gaan samenwerken op de tweewielermarkt. Op de Motorshow in Parijs zien we hier de eerste vruchten van. De conceptmodellen zijn opmerkelijk, want Peugeot heeft tot nu toe alleen scooters geproduceerd.  Overduidelijk in deze conceptmodellen is de invloed vanuit India, want de basis van beide conceptmodellen is de Mahindra Mojo.

Beide motoren hebben vloeistofgekoelde ééncilinders, een upside down voorvork, LED verlichting, Wave remschijven en dubbele schokbrekers achter. De 125cc Roadster leent zijn kleurstelling van de Peugeot 515 uit 1930 inclusief het ‘legendarische’ Peugeot logo op de zijpanelen en gespaakte chromen wielen.

De 300cc Caféracer versie krijgt de Peugeot sportkleuren mee en heeft clip-ons, gesmede wielen en een monoseat. Beide motoren hebben uiteraard ABS en een 5″ TFT scherm, volledig in kleur. Compleet met i-Connect Bluetooth om met je smartphone te kunnen pairen en GPS.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen