Plastic wegdek in de maak

Vandaag presenteerde bouwbedrijf VolkerWessels het concept PlasticRoad; een concept van plastic dat duurzaam is, snel aan te leggen en bovendien slijtvast. ‘Plastic biedt ontzettend veel voordelen, zowel bij de aanleg als bij het onderhoud van wegen. Het is een vrijwel onderhoudsvrij product. Slijtage is er amper en het materiaal is ongevoelig voor weersinvloeden’, zo wordt er uitgelegd.

Een ander groot voordeel van plastic is dat het goed is bestand tegen zware vorst en extreme hitte. Veertig graden vorst of tachtig graden boven nul zijn voor plastic wegen geen enkel probleem. VolkerWessels claimt dat de wegen met 100 procent gerecycled materiaal worden aangelegd. Plastic en kunststof worden verwerkt tot ‘prefab’ wegdelen: dat zijn wegdelen die kant en klaar richting de nieuwe weg worden vervoerd. Zo kan zo’n weg in een mum van tijd ingelegd worden. Bovendien is de constructie hol en dus is er ook ruimte voor andere infrastructuur, zoals kabels, leidingen en water.

De eerste gegadigde voor een stukje plastic weg heeft zich al gemeld: Rotterdam. Die gemeente wil graag meedoen aan een proef. We hopen dan ook inzicht te krijgen aan het gevolg voor ons: de motorrijder. Hoe staat het met de grip van plastic wegdek? 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.