Polaris neemt Brammo over

Na Victory en Indian gaat Polaris Industries een volgend avontuur aan, en wel een elektrische. De Amerikaanse gigant (omzet van 3,8 miljard dollar) heeft namelijk Brammo overgenomen. De aankoop zorgt ervoor dat de medewerkers van Brammo zich nog meer kunnen gaan richten op ontwerp, techniek en ontwikkeling van de diverse elektromotoren. Vanaf de tweede helft van 2015 gaan de motoren geproduceerd worden in Spirit Lake, Iowa. Polaris was overigens geen onbekende partij voor Brammo, aangezien zij al drie jaar betrokken zijn bij de ontwikkeling van Brammo-motoren. ‘In die tijd is ons enthousiasme voor de technologie alleen maar gegroeid, zeker omdat er belangrijke stappen zijn gezet qua kostprijs en prestaties. Polaris en Brammo hebben hetzelfde doel, het uitbreiden van het Polaris-portfolio met de meest geavanceerde en krachtigste elektrische oplossingen’, aldus Scott Wine, de CEO van Polaris. ‘We verwachten dat we hiermee een grote sprong vooruit maken om binnen alle productsegmenten topklasse elektrische oplossingen te gaan bieden.’

Nu Brammo in handen is van Polaris Industries is de verwachting dat er meer modellen gemaakt gaan worden. De Nederlandse importeur, Electric Motorcycles Nederland, heeft daar echter nog niets over gehoord. ‘Wij weten op dit moment ook niet veel meer dan wat Polaris tot nu toe heeft gemeld. Maar goed, er komen nu wel meer middelen vrij, dus ik verwacht dat het wel een positieve impuls gaat opleveren voor het modellengamma’, meldt Marchel Bulthuis. ‘De overname heeft overigens geen invloed op de huidige eigenaren van een Brammo. Zij gaan niets merken, als het bijvoorbeeld om garantie of onderhoud gaat.’ Het merk Brammo doet het volgens Bulthuis prima in Nederland. ‘We hebben meer motoren verkocht dan we op dit moment kunnen leveren, dus wat betreft aantallen doen we het dan ook zeker niet slecht.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.