Polarsteps: De app voor het tracken van je reis

Polarsteps, de populaire Nederlandse app voor het tracken van je reis, lanceert vandaag een Android versie. Met de app kunnen reizigers eenvoudig en automatisch hun route bijhouden. Deze wordt getoond op een interactieve kaart, die vervolgens gedeeld kan worden zodat vrienden en familie kunnen meereizen alsof ze op de achterbank zitten.

Het concept van Polarsteps is eenvoudig: geef aan wanneer je eerstvolgende trip is en de app zal deze vanzelf voor je vastleggen. Je locatie wordt van tijd tot tijd gecheckt en op een kleurrijke wereldkaart gezet waar vrienden en familie je avonturen live kunnen volgen. De app vult je route met suggesties voor ‘steps’, waar je vervolgens foto’s aan toe kunt voegen. Daarnaast krijg je diverse statistieken over je trip, zoals reisduur, aantal bezochte landen en afgelegde afstand. Voor gebruikers die even geen reizen op de planning hebben is het ook mogelijk om trips uit het verleden toe te voegen en een persoonlijke reishistorie te creeren. Een van de oprichters testte de app door op zijn motor van Amsterdam naar Kaapstad te rijden.

Omdat Polarsteps geoptimaliseerd is voor reizigers, kan je route zelfs worden bijgehouden zonder dat je mobiel bereik hebt. De app synchroniseert je data automatisch zodra er een 3/4G verbinding beschikbaar is, of – indien je geen databundel voor het buitenland hebt – nadat je aan het einde van een reisdag inlogt op de WiFi van je hotel. De app gebruikt slimme technologie om je locatie te bepalen, waardoor er slechts een paar procent van je batterij nodig is om je route een volledige dag te kunnen bijhouden.

‘De betaversie van Polarsteps voor iPhone is pas sinds vorig jaar verkrijgbaar, maar reizigers hebben de app al gebruikt in bijna elke uithoek van de wereld. Tot nu toe zijn er trips vastgelegd in 177 van de 195 landen die bestaan.’, zegt mede-oprichter en CEO Koen Droste. “We kregen ontzettend veel verzoeken voor een Android versie en vinden het heel tof dat we de app op een nieuw platform kunnen lanceren. Dit is echter nog maar het begin: in de nabije toekomst kunnen Android gebruikers volop nieuwe features verwachten, zoals pushberichten voor nieuwe steps en de mogelijkheid om met een druk op de knop een prachtig fotoalbum van hun reis te bestellen.”

Polarsteps is bedacht door enkele enthousiaste avonturiers met liefde voor reizen, design en code. De in Amsterdam gevestigde startup wil het ultieme platform bouwen voor reizigers die een trip met meerdere bestemmingen willen plannen, tracken en herinneren. Polarsteps ontstond toen mede-oprichter Niek Bokkers tijdens een Transatlantische zeilreis software schreef die updates met zijn familie deelde via satelliettelefoon. Zijn site ging viraal onder reisliefhebbers, die onder de indruk waren van de mogelijkheid om automatisch een reisroute vast te leggen en te delen. Op basis van deze ervaringen werd vorig jaar de publieke betaversie voor iPhone-gebruikers gelanceerd. In Maart 2016 haalde Polarsteps een investering op van €500.000, welke ingezet wordt om het product door te ontwikkelen en de Android app te bouwen die vanaf vandaag in de Play Store te downloaden is.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?